Forside Nyheder

Sagen om licensmoms skal for EU-domstolen

-
Foto: Shutterstock.com

Gruppesøgsmålet ‘Kræv Licensmoms Tilbage’ skal for EU-domstolen.

Retsagen om at kræve moms indbetalt over licensen tilbage skal forelægges EU-domstolen.

Det foreslog advokaterne fra DLA Piper på vegne af foreningen ‘Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage’. Efter en betænkningstid har Skatteministeriet valgt at tilslutte sig dette.

Annonce:

Det skriver foreningen i dag ud til sine 283.000 medlemmer.

“Den 2. oktober 2018 fremsatte vi begæring om, at sagen skulle forelægges for EU-domstolen. Skatteministeriet har gennem længere tid overvejet sin holdning til dette spørgsmål og har nu tiltrådt vores begæring. Det forventes derfor, at Østre Landsret vil forelægge sagen for EU-domstolen. Det betyder dog, at der formentlig vil gå mindst 2 år, før vi har en afgørelse”, fortæller Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage i meddelelsen.

 

Om sagen

Advokatfirmaer herhjemme har forberedt gruppesøgsmål, og DLA Piper fået bevilliget fri proces til at ‘Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage’ kan føre sagen mod staten.

Det betyder i praksis at staten betaler for retsagen mod staten.

Selvom det er DR der har stået for indkrævelse af licens, så er de nu blevet skrevet ud af sagen, så det alene er staten der skal forsvare sig i retten.

Advokaterne vil kræve momsen refunderet for de seneste 10 år, et krav der potentielt kan løbe op i milliarder af kroner. Hver husstand har betalt ca. 500 kr/årligt i licensmoms.

Såfremt retsagen vindes tilbagebetales der dog kun moms retur til dem der er tilmeldt gruppesøgsmålet.

Sagen ventes forelagt EU-domstolen hvilket betyder at der mindst går 2 år før der ligger en afgørelse.

 

Annonce:
Forrige artikelTo spionfotos synes at bekræfte kontroversielt kameradesign i iPhone XI
Næste artikelTop 10 TV-modeller (marts 2019)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.