Forside Indhold og distribution Film

‘Stranger Things’-skabere anklages for at have tyvstjålet seriens koncept

-

Skaberne af ’Stranger Things’ skal i retten og godtgøre, at de ikke har stjålet konceptet bag den populære serie.

De to tvillingebrødre, Matt og Ross Duffer, har gjort den firser-inspirerede horror/fantasy-serie til et af Netflix’ største hits, og vi går nu og venter på tredje sæson, der skal lande med et fyrværkeribrag på USAs uafhængighedsdag, 4. juli.

Annonce:

Men inden da kan brødrene risikere at blive ramt af skandale og skulle betale en overordentlig erstatning til en mand ved navn Charlie Kessler. Sidstnævnte påstår nemlig, at han fandt på hovedkonceptet bag ’Stranger Things’.

Kessler siger, at han pitchede konceptet til Duffer-brødrene under TriBeCa-filmfestivalen i New York i 2014. Festivalen finder typisk sted i foråret (2019-versionen starter i næste uge), og Duffer-brødrene skulle angiveligt have brugt de efterfølgende måneder på at udvikle konceptet, der så blev sendt i udbud til produktions- og tv-selskaber sidst i 2014.

Rettighederne til ’Stranger Things’ blev købt af Netflix i starten af 2015, så Kesslers påståede tidslinje holder. Og det er langt fra det eneste, der understøtter hans anklage om plagiat, som altså nu er nået op på retssagsniveau.

 

’Montauk’

Det koncept, Kessler angiveligt skulle have pitchet til Duffer-brødrene var en ny version af sin kortfilm ’Montauk’, nu blot i spillefilms-længde. ’Montauk’ har tidligere kunnet findes på nettet, men er nu blevet pillet ned, formentlig på grund af retssagen. Du kan dog se et kort klip herunder.

 

Kortfilmen ’Montauk’ er en ”found footage”-film, der foregår omkring den lille by Montauk på Long Island ved New York City. Ligesom andre amerikanske lokationer, såsom byen Roswell i New Mexico og Area 51 i Nevada, har Montauk været omgæret af mystik og konspirationsteorier, hvor nærliggende militærbaser skulle være hjemsted for eksperimenter med telepati, tidsrejser og rumvæsener.

Det var netop det, ’Montauk’ handlede om, og som Kessler ville have Duffer-brødrene med til at lave en spillefilm omkring. I stedet gik brødrene efter deres eget koncept. Men det hjælper ikke ligefrem deres sag, at ’Stranger Things’ netop handler om et regerings-eksperiment, der går galt og får farlige væsener til at dukke op fra andre dimensioner.

 

 

Det hjælper SLET ikke på deres forsvar, at Duffer-brødrenes arbejdstitel på serien var… ’Montauk’. Det kan man f.eks. se på forsiden til den konceptbog (herover), som brødrene lavede i forbindelse med at serien blev pitchet til forskellige udbydere. Her kan man også se den store radar-antenne, der er med i klippet fra kortfilmen.

 

Spoiler-retssag

Det skal dog også siges, at Montauk-konspirationsteorierne også er blevet beskrevet i adskillige bøger og en dokumentarfilm fra 2015, og at en af konspirationsteorierne går på, at der i 1983 bliver revet hul i tid/rum-kontinuumet – og det er jo netop omkring det tidspunkt, ’Stranger Things’ tager sin begyndelse.

Duffer-brødrene har altså også andre steder at pege på, hvor inspirationen kan være kommet fra. En dommer i Los Angeles har dog alligevel ifølge The Hollywood Reporter netop afgjort, at Kesslers sag kan gå videre.

Det betyder, at Duffer-brødrene i den kommende tid skal i retten og forsvare sig, hvilket har ifølge ovenstående branchemedie har fået Netflix og seriens producenter til at skynde sig at forhindre, at hemmelighederne fra sæson 3 kommer ud til offentligheden via vidnesmål i retten.

 

 

Annonce:
Forrige artikelSonos tilføjer Alexa-styring til Apple Music
Næste artikelSamsung Galaxy Fold lancering udsat
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.