Forside Indhold og distribution Film

En fortsættelse af ’The Matrix’-trilogien kan være på vej med Wachowski’erne ved roret

-

Wachowski-søskendeparret kan stå bag en ny fortsættelse af den oprindelige ’The Matrix’-trilogi. Det siger instruktøren bag ’John Wick 3’, der bør have en del kendskab til sagen.

I næste uge har ’John Wick 3’ premiere i danske biografer, og i forbindelse med filmens invasion af biografer over det meste af verden, har dens instruktør lavet en del interviews. Og i et af dem gav han ’Matrix’-fans masser af håb.

Annonce:

Chad Stahelski har instrueret alle tre John Wick-film, men før han blev filminstruktør var han en af Hollywoods mest brugte stuntmænd og stunt-koordinatorer. Han var f.eks. Keanu Reeves’ stunt-double i den første ’Matrix’-film og stod for at koordinere stunts og kampsports-scenerne i de to følgende film i serien.

Det er derfor ikke så underligt, at han arbejder med Keanu Reeves på John Wick-filmene, og at han kender Wachowski-søstrene, der stod bag de første ’Matrix’-film, ret godt. Af samme grund tager folk det alvorligt, når han taler om eventuelle fremtidige ’Matrix’-film.

Det gjorde han netop under et interview med Yahoo! Movies om ’John Wick 3’. Her sagde han, at han er “superglad for at Wachowski’erne  ikke bare laver en ’Matrix’-film, men har valgt at udvide alt det, vi allerede kender og elsker. Hvis det er bare nogenlunde på niveau med, hvad de har lavet tidligere, behøver de bare ringe og sige ”Hey, vil du være vores stunt-fyr?” for at jeg er klar til at møde op og blive ramt af en bil”.

PR-repræsentant benægter

Intervieweren pressede Stahelski for at høre, om søstrene ligefrem også vil instruere en eventuelt ny film, hvortil han svarede: ”Det er jeg ikke sikker på. Jeg er ikke sikker på at Lana skal instruere. Men de er involveret, og jeg er klar til at smide alt, hvad jeg har i hænderne, hvis de spørger.”

Med andre ord mener Stahelski at vide, at Wachowski’erne vil bygge videre på den trilogi, der allerede eksisterer. Det vil altså være en form for fortsættelse af den oprindelige trilogi, hvis man skal stole på Stahelskis udsagn. Men der kan være god grund til at klappe hesten og lige trække vejret en ekstra ommgang.

Det er nemlig ikke første gang, vi hører rygter om, at der er en ny ’Matrix’-film på vej. Der har dog tidligere været tale om en slags reboot, hvor Wachowski-søstrene ikke er involveret. Det rapporterede Hollywood Reporter tilbage i 2017. Stahelski synes at indikere det modsatte.

En PR-repræsentant for Stahelski siger dog til The Verge, at filminstruktøren er blevet citeret ”upræcist”. Ifølge PR-repræsentanten mente Stahelski bare, at hvis Wachowski’erne var igang med en ’Matrix’-film, så var han klar til at springe med på holdet med det samme.

Det er på den anden side præcis den type udmelding, der normalt kommer fra PR-folk i Hollywood, når en eller anden har talt over sig og har afsløret noget lidt for tidligt. Her skal man huske, at Chad Stahelski er både gode venner med Wachowski’erne og med Keanu Reeves. Som kilde er han ret tæt på kernen, hvis Wachowski’erne virkelig er i den tidlige fase af udviklingen af en ny ’Matrix’-film.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.