Forside Produkter Connected Home

Google Home Hub kommer til Danmark under Nest-navnet

-

Google slår to fluer med ét smæk, når de lancerer deres næste hardware-produkt i Danmark.

Det bliver Google Home Hub, som kom ud i Googles største markeder sidste år. Men den skifter også navn, for Google har nemlig besluttet at markedsføre alle deres devices til hjemmet under Nest-navnet fremover. ”Google Home” er altså dødt.

Annonce:

Annonceringen kom under åbnings-keynoten på Googles udviklerkonference, Google I/O. Her brugte Rick Osterloh det meste af tiden på at tale om den nyeste version af Next Home Hub, nemlig Nest Hub Max (se herunder). Det er dog den gamle version fra sidste år, der kommer til Danmark.

Nest Home Hub er Googles egen version af deres Smart Display, og kan levere de tjenester, man finder på disse plus mere. Ud over adgang til Google Assistant (der dog ikke har skiftet navn til Nest Assistant) og al den information, du kan få derfra, kan du også styre de fleste af hjemmets enheder direkte fra enheden og se YouTube-videoer, høre musik og så videre.

 

Hume Hub på dansk

Det måske mest interessante er dog, at Google annoncerede, at der kommer 9 nye sprog til Nest Home Hub, og ligesom Danmark er på listen over lande, den kommer til, ser dansk også ud til at være blandt disse 9 nye sprog.

Det betyder, at Nest Home Hub bliver den første, dansksprogede Smart Display-enhed på det danske marked, og dermed også den første ”rigtige” markedsføring af en enhed i denne kategori, der sker i Danmark. Den har en 7″-skærm, og indbygget Chromecast.

Keynoten er dog stadig igang, mens disse linjer skrives, så vi venter stadig på det officielle ord fra Google Danmark, der bekræfter, at Nest Home Hub snakker dansk. Det samme gælder det præcise leveringstidspunkt og prisen. Google har dog sænket prisen på Google Home Hub til 129 dollar, hvilket formentlig kommer til at svare til omkring 840 kroner før danske afgifter og moms kommer oven i.

Så snart vi mere præcise informationer herom, kan du læse det her.

 

Nest Hub-storebror med kamera

Som nævnt lancerede Google også en ny version af Nest Home Hub, der hedder Nest Home Max.

Den har en ti-tommers skærm og et intelligent kamera, der kan bruges præcis ligesom et Nest Cam. Det betyder også, at kameraet kan følge brugeren i rummet automatisk.

 

 

Men kameraet er også koblet til Google Assistant, og der introduceres nu noget, der hedder ”Face Match”, der svarer til ”Voice Match”.

Med andre ord kan Nest Home Max genkende folk i rummet og nøjes med at vise informationer, der er relaterede til den person, der lige nu kigger på skærmen. Det betyder også, at musik kan mutes med en håndbevægelse, så du ikke skal råbe ad din smarthøjttaler.

Både kameraet og mikrofonerne i Nest Hub Max kan slukkes helt med en fysisk kontakt bagpå.

 

Pris og tilgængelighed

Google Nest Home Hub lanceres i Danmark til kr. 999,-

Den vil kunne købes gennem Google og udvalgte forhandlere fra 28. maj.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.