Forside Nyheder

Nu bliver det lettere at slette sine Google data

-

Nu blive det lettere at slette sin lokation- og web/app-aktivitet på Google. Du kan slette det hele, eller vælge hvor længe Google skal gemme din historik.

Google har annonceret en “automatisk sletning af data”, der giver mulighed for at du som Google bruger kan vælge hvor længe du vil tillade Google at gemme dine data.

Annonce:

Google kalder det “set-and-forget”, og de nye funktioner rulles ud i løbet af de kommende uger.

Lokations-historik og Web & App-aktivitet bruges generelt til at forbedre brugerens oplevelse af de forskellige Google-services og gøre tjenesterne bedre: Fx hurtigere internetsøgninger, anbefalinger til restauranter eller destinationer i Maps osv., men giver samtidigt også Google en masse info om hvor du har været, og hvad du er interesseret i. Derfor kan du nu selv vælge hvor længe dine data skal gemmes.

Sådan fungerer det:

  • Sæt en tidsramme på, hvor lang tid du ønsker data om din aktivitet gemt – enten 3 eller 18 måneder.
  • Al data ældre vil automatisk blive slettet fra din konto.
  • Du kan altid slette hele eller dele af din datahistorik på din Google-konto under privatliv – eller fortsætte med at gemme dataen, indtil du sletter den manuelt.

Google fortæller at de nu vil gøre mere for at respektere privatlivet, og  det er deres mål at give alle brugere valg og kontrolmuligheder, som er nødvendige for at styre deres data på den bedste måde for netop dem.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.