Forside Produkter Computere

Ny ASUS ZenBook-laptop har to 4K-skærme

-

Hvad får du, hvis øger størrelsen på Touch Bar’en på en MacBook Pro og laver maskinen om på til en Windows-PC?

Ét svar kunne være”hovedpine” efter at have forestillet sig noget så bizart. Et andet kunne være ASUS ZenBook Pro Duo. ASUS har netop vist deres nye laptop-modeller frem under Computex-messen i Taipei, og det ser ud som om, ASUS lystigt leger videre med designs og formater.

Annonce:

Sidste år kom de ud med et par modeller, der udfordrede, hvordan vi tænker laptops, f.eks. kunne trackpad’en på en af dem bruges som skærm og på en anden kan den laves om til et numerisk tastatur. Som antydet ovenfor – og af modellens navn – er ZenBook Pro Duo en fortsættelse af denne tankegang.

Hvor den førnævnte touchpad-til-tastatur-løsning i virkeligheden var en slags touchskærm, der også kunne bruges som trackpad, har ASUS nu taget skridtet fuldt ud. Der er simpelthen en ekstra touchskærm i ZenBook Pro Duo.

Tastaturet er rykket ned til bunden af selve laptoppens krop, og trackpad’en er rykket ud til højre. På den del af kroppen, der vender ind mod den 15,6” store skærm i låget, sidder der så en skærm på 14 tommer. ASUS kalder denne for ScreenPad Plus.

Udvidet skrivebord eller ekstern skærm

Den er stort set lige så bred som 15,6”-skærmen, men ikke lige så høj, og derfor lander det diagonale tomme-antal på 14 tommer. Men derudover kan du stort set bruge den, som var den en ekstra skærm, du havde stående ved siden af laptoppen.

Du kan for eksempel trække apps ned fra hovedskærmen og placere dem på ScreenPad Plus, hvis de bare skal stå og køre i baggrunden, men du gerne vil kunne kigge på dem en gang imellem. En typisk brugs-case kunne være Spotify eller en anden musikstreamingtjeneste, du lige lægger ned i bunden, mens du arbejder på hovedskærmen.

Et andet brugstilfælde er fodboldkampen, du gerne vil følge med i, mens du arbejder, men måske helst ikke vil have, at den fylder på hovedskærmen – også hvis chefen skulle komme forbi dit skrivebord. Du kan naturligvis også bare vælge at bruge det som et udvidet skrivebord, så du kan lægge åbne vinduer derned og dermed sprede det hele lidt mere ud i stedet for at lægge vinduer i stakke oven på hinanden.

Et enkelt tryk på ScreenPad Plus kan få vinduerne på den til at organisere sig pænt ved siden af hinanden. Ligesom en af sidste års modeller nævnt ovenfor, kan du lave trackpad’en ude til højre om til et numerisk tastatur, hvilket både gamere og folk i den kreative branche nok vil sætte pris på.

På 15,6”-versionen – det er den, der hedder Pro – er hovedskærmen en OLED-skærm med 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels). ScreenPad Plus-skærmen er LCD, og er også en slags 4K med en opløsning på 3840 x 1100 pixels.

Seriøse specs

Det kræver naturligvis seriøse muskler at køre sådan to skærme, så ZenBook Pro Duo drives af en Intel Core i9 HK-CPU, der tilmed kan overclockes. Den har selskab af et NVIDIA RTX 2060-grafikkort, der undersstøtter ray-tracing.

Der findes dog også en mindre version, som ifølge ASUS tilsyneladende ikke gør sig fortjent til ”Pro”-navnet. Så den hedder bare ZenBook Duo. Her er begge skærme i HD-opløsning, og hovedskærmen er 14 tommer, mens den sekundære skærm er 12,6-tommer. Den drives af en Core i7-processor og en GeForce MX 250-GPU.

Med disse hardware-specifikationer skal vi næppe regne med, at ZenBook Pro Duo og ZenBook Duo kommer til at være billige. Men vi ved det ikke med sikkerhed, for ASUS har endnu ikke afsløret hverken pris eller hvornår de kommer i butikkerne. Det bliver dog formentlig, før efterårets store tech-lanceringer begynder at tage al opmærksomheden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.