Forside Nyheder

Ny DAB-kanal ligger til højrebenet for Radio24syv

-
Foto: recordere.dk

Danskerne får en ny DAB-radiokanal med fokus på kultur, og der er ingen krav om geografisk beliggenhed.

I medieaftalen for 2019-2023, der blev der efter ønske fra Dansk Folkeparti, indsat et krav:

Den radiokanal, som i en ny periode skal sende på den landsdækkende FM4 kanal hvor Radio24syv hidtil har sendt, skal være repræsenteret med mindst 70% af de journalistiske medarbejdere placeret 110 km. fra hovedstaden.

Annonce:

Radio24syvs aftale om at sende på FM4 udløber i oktober måned. og på baggrund af de nye geografiske krav ønsker de ikke at søge for en ny periode på FM4.

Den beslutning var mange af de faste lyttere ked af, og regeringen og Dansk Folkeparti (parterne bag medieforliget) foreslog efterfølgende at Radio24syv kunne fortsætte på DAB+ istedet.

Parterne nu blevet enige om rammerne for den nye DAB-radiokanal, der bliver udbudt med afsæt i medieaftalen 2019-2023, og som Radio24syv og andre interesserede kan søge om.

Den nye kulturkanal på DAB+ udbydes for 4 år med et årligt offentligt tilskud på 70 mio.kr. Der stilles ikke geografiske krav til lokalisering af redaktioner og medarbejdere i udbuddet. Kulturdækningen får høj prioritet på kanalens programflade.

“Jeg er glad for, at vi nu har fået rammerne på plads for den nye DAB-radiokanal. Vi får et åbent og attraktivt udbud. Den nye radiokanal vil få en stærk kulturprofil – og ikke mindst et godt økonomisk fundament, så kanalen kan levere nyhedsudsendelser og kulturprogrammer af høj kvalitet. Jeg håber, at kanalen kan styrke mangfoldigheden på det danske radiomarked og give borgere i hele landet et godt alternativ til det eksisterende radioudbud”, fortæller kulturminister Mette Bock.

Rammerne for den nye radiokanal vil blive sendt i høring i maj 2019.

 

Fakta om den nye DAB+ radiokanal

– Kanalen udbydes for 4 år med et årligt offentligt tilskud på 70 mio.kr., der finansieres af de midler, der er afsat til DAB-radiokanalen i medieaftalen.
Programfladen vil som minimum indeholde 70 minutter kulturnyheder pr. uge, som skal dække kulturlivet bredt, 20 timers øvrige kulturprogrammer pr. uge og 65 minutters nyhedsudsendelser pr. døgn.
– Programfladen skal desuden indeholde følgende programkategorier: sportsnyheder, aktualitetsprogrammer, aktualitetstemaer, satire, debatprogrammer samt udsendelser i reportage- eller montageform.
– Kravet til nyproduktion fastsættes til mindst 90 timer pr. uge
– Kanalen får en bred musikprofil. Den maksimale andel af musik i sendefladen kan højest være 20 pct. om dagen, 65 pct. om aftenen og 55 pct. om natten.
– Der er adgang til reklamer. Disse skal dog placeres i blokke mellem programmerne.
– Der stilles ikke krav til lokalisering af redaktioner og medarbejdere eller hvor produktionen skal finde sted.
– Samme selskab kan ikke få programtilladelse til både den fjerde FM-kanal – der nu er i udbud – og den nye DAB-kanal.
– Kanalen udbydes med sendestart tidligst 1. november 2019. Sendestart skal finde sted senest 1. maj 2020.

Økonomi
Der er medieaftalen afsat 240 mio. kr. til DAB-kanalen. Dertil kommer ekstra midler på i alt 40 mio. kr. som tages fra Public Servicepuljen.

Kilde: Kulturministeriet

 

Annonce:
Forrige artikelSådan får du OnePlus 7 før alle andre
Næste artikelSamsungs topmodeller er allerede ude af top 10 hos Telia
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.