Forside Produkter Connected Home

TEST: Google Nest Hub – En super smart assistent

-
Google Nest Hub som fotoramme (foto: recordere.dk)

Google er klar med dansk sprog til Google Nest Hub, og samtidigt kommer den officielt i handlen i Danmark. Og google ved godt hvad rejse de gerne vil give danskerne med den nye Nest Hub. Vi har testet den smarte digitale assistent.

Hey google, bliver der allerede sagt i mange danske hjem, og med lanceringen af Google Nest Hub, er der kæmpe potentiale for at det bliver åbningen på endnu flere sætninger over de kommende måneder.

I dag er Google klar med den danske version af Google Nest Hub, der udover at være en digital assistent også fungerer som fotoramme og kontrol-panel for mange af de smarte dimser du måtte have i dit hjem.

Annonce:

Vi har testet den nye smart assistent, der til forskel for smarte højttalere også har en 7 tommer skærm til at hjælpe dig med det meste.

 

Udpakning og installation

Google Nest Hub installeres ganske let ved hjælp af brug af skærmen og bruger dit trådløse netværk. Det tager ikke meget mere end 5 minutter at komme i gang, og så kan du ellers få hjælp og styre anden smart elektronik du har i huset.

F.eks. kan du styre dit Philips Hue lys ved at sige “Tænd lys i stue”, eller “dæmp lys i soveværelse med 50 procent”. Det smarte ved Google Nest Hub sammenlignet med de smarte højttalere (Google Home og Home Mini) er den lille 7 tommer touch-skærm, der gør at du kan betjene endnu flere af dine smarte enheder i hjemmet via touch, og ikke kun din stemme.

Har du f.eks. en Nvidia Shield Android TV boks, og beder den om at spille en video, så får du afspilnings kontroller op på din Google Nest Hub, så du kan springe mellem kapitler eller spole frem og tilbage.

 

 

Se YouTube videoer på den lille skærm

Men du kan også sige “Spil Jax Jones på YouTube”, og så kan du se YouTube videoer direkte på din Google Nest Hub. Lyden er god og skal man sammenligne højttaleren på Google Nest Hub, så er det nok en mellemting mellem Google Home Mini og Google Home, så ikke fantastisk men klart accepteret til det meste.

 

 

Du kan også vælge at bruge Google Cast, hvis du har en AV-reciever der understøtter det, så du får lyden ud igennem din forstærker når du spiller musik, og så blot bruger skærmen til betjening og visning af video.

En smart feature ved Google Nest Hub er også at hvis du overser noget i en video, kan du bede den om lige at hoppe 10 sekunder tilbage, så du lige kan gense det du så, og når du ikke ønsker at se mere, beder du den bare om at stoppe.

 

Du kan også bruge dine Nest sikkerhedsprodukter sammen med Nest Hub

Google Nest er jo meget mere end Google Assistenter, og Nest har en omfattende serie af sikkerhedsprodukter. Der findes flere sikkerhedskameraer, og disse er fuldt integreret med Google Nest Hub, hvor du kan bede den om at vise et specifikt kamera, eller har du Nest Hello, der er en dørklokke med kamera, så kan du får vist hvem der står ved døren.

 

 

Godmorgen med Nest Hub

En feature kendt fra alle Home smart enhederne er “Godmorgen”. Den er blevet ekstra brugbar med Google Nest Hub, hvor den udover nyheder og vejr, nu visuelt fortæller hvor langt tid du skal bruge på at komme på arbejde udfra den trafik der er lige nu.

Og har du flere Nest Hub installerede kan du lave en koordineret vækning af alle i huset, hvor alle bliver vækket med hanegal. Du kan også sende en besked til en bestemt placering, så hvis nogen sidder med hovedtelefoner og spiller på computeren, kan de få besked på skærmen om at der er mad i stuen.

 

En smart tolk i stuen

Får du besøg af en person der ikke lige taler dansk, og kun taler et sprog du ikke forstår, kan du bruge Google Nest Hub til at oversætte mellem jer. “Ok Google, hjælp mig med at tale polsk”, og så er man igang. Når du taler dansk, oversættes det til polsk, og når den anden så taler polsk, oversættes det til dansk.

Det fungerer rigtigt godt, og selvom den ikke er 100% perfekt, kan man sagtens holde en samtale kørende længe.

 

En super smart fotoramme

En ting hvor Google Nest Hub virkelig er god, er muligheden for at at bruge den som digital fotoramme, hvor den henter alle – eller udvalgte billeder fra Google Photos.

Men du kan også bede den om at vise specifikke billeder af motiver, personer og landskaber, og så får du et galleri af det valgte.

Er du i tvivl om hvad den viser, kan du spørge om hvor billedet er taget, og hvornår billedet er taget. Så får du svar hvis der er gemt data om dette i billedet.

 

 

Konklusion

Google Nest Hub løfter smarte assistenter til et nyt niveau. Ofte føles det klodset at stå og tale med en højttaler, men med den lille skærm får man en meget mere behagelig oplevelse, og man føler man taler med nogen og ikke noget.

Kombinationen af lyd og billede gør det bare så meget mere behageligt at tale med Google Assistant, og det at du kan bruge den til at se video og billeder gør den så meget mere brugbar.

Så man får meget mere assistent med Google Nest Hub.

 

Pris og tilgængelighed

Google Nest Hub kommer i farverne kalkhvid og kulsort og kan bestilles fra i dag.

Prisen er 999,- DKK. Se dagspris her.

 

Annonce:
Forrige artikelApple klar med ny iPod Touch
Næste artikelGato Audio går direkte og du sparer 40%
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.