Forside Produkter Mobil

USA: Huawei får foreløbig 3 mdr. til vedligeholdelse og opdateringer

-

USA ophæver delvist handelsrestriktionerne med Huawei, der får adgang til software og nogle varer fra USA i foreløbig 3 måneder.

Amerikanerne giver nu Huawei et vindue på foreløbig tre måneder, hvor de fortsat kan købe amerikanske varer og få softwareopdateringer til Android mv. Det skriver Reuters.

Annonce:

Der er dog ikke tale om at handelsrestriktionerne helt ophæves i perioden. Huawei får lov til at købe de amerikanske varer, der er nødvendige for at kunne vedligeholde og opdatere eksisterende produkter.

Men Huawei må ikke købe amerikanske varer til fremstilling af nye produkter, med mindre det godkendes af amerikanerne først, via ‘U.S. Commerce Department’.

“In short, this license will allow operations to continue for existing Huawei mobile phone users and rural broadband networks”, fortæller U.S. Secretary of Commerce Wilbur Ross til Reuters.

Selvom det kan virke som at USA nu løsner tøjlerne overfor Huawei, så er det et nødvendigt skridt for at undgå at problemer med især infrastruktur. Så der ikke opstår problemer med internet og telenet der går ned rundt omkring i verden, fordi Huawei ikke kan levere reservedele.

“The goal seems to be to prevent internet, computer and cell phone systems from crashing”, fortæller Washington lawyer Kevin Wolf, der tidligere har arbejdet for ‘Commerce Department’ til Reuters, og han fortsætter:

“This is not a capitulation. This is housekeeping”.

Dette er ikke en kapitulation. Det er husholdning (at holde hjulene igang).

Huaweis midlertidige licens løber til 19. august, og senere vil U.S. Commerce Department vurdere om der bliver behov for yderligere forlængelse.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.