Forside Produkter Mobil

Fortsat tvivl om Galaxy Fold-lanceringstidspunkt

-

Der er stadig ingen, der ved, hvornår Samsung lancerer deres foldbare phablet.

Annonce:

Samsungs CEO, Koh Dong-Jin sagde ellers i begyndelsen af maj, at Samsung nu havde løst problemerne med hængslet, der havde forsinket lanceringen af Galaxy Fold. Den dyre, men også banebrydende smartphone-tablet-hybrid var sat til at komme på gaden 26. april.

Kohs udmelding fik adskillige medier til at rapportere, at Samsung ville have en ny lanceringsdato klar i midten af maj. Men nu er vi næsten i midten af juni, og der er stadig intet nyt om, hvornår Fold kommer på gaden.

CNET har dog fået presset ud af en talsperson fra Samsung, at der stadig er en ny lanceringsdato ”på vej”, og at datoen bliver offentliggjort ”i de kommende uger”. Men det siger jo ikke meget andet end at Samsung stadig planlægger at sende Fold på gaden.

Det siger ikke noget om, hvor lang tid, Samsung-fans skal vente på at få Fold i hænderne. Hvis Samsung virkelig har fået løst hængselproblemet (og ikke har opdaget andre problemer undervejs), kan årsagen til forsinkelsen være at finde helt andre steder end hos Samsung.

Godkendelser kan være forsinkede

Det er de store markeder som USA og Kina, der skal gøre den dyre Fold økonomisk bæredygtig, så udviklingen af den kan fortsætte og den kan komme ned i pris. Men netop USA og Kina har skarpe godkendelses-procedurer, når det gælder markedsføring af digitale kommunikations-produkter og -teknologier.

Disse procedurer handler primært om anvendte radiofrekvenser, strålingsgrad med mere, men processerne anvendes også ofte som en slags politisk grænsebom. Det er bl.a. ad denne vej, at USA har haft held med at blokere Huaweis produkter fra at komme ind på det amerikanske marked.

Det sidste har, som vi tidligere har rapporteret her på siderne, faktisk hjulpet Samsung. Det ser nemlig ud til at have forsinket Huaweis Fold-konkurrent, og Samsung har dermed fået mere tid til at løse problemerne. Den sydkoreanske tech-gigant er blevet forsigtige med at sende produkter på gaden for tidligt efter Note 7-skandalen.

Heldigvis er problemet med Fold ikke, at den bryder i brand, men at skærmen har problemer ved hængslet, hvor Fold foldes sammen. Adskillige amerikanske anmeldere oplevede skærme, der ikke virkede, og elektronik, der bulede ud i skærmen. Samsung tog derfor en beslutning om at tilbagekalde alle anmelder-eksemplarer og udsætte lanceringen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.