Forside Produkter Mobil

Huawei Mate X kommer til september – hvornår kommer Samsungs Fold?

-

Ligesom Samsung har Huawei forsinket lanceringen af deres foldbare smartphone.

Annonce:

Men nu har den omstridte, kinesiske telegigant sat et nyt lanceringstidspunkt, eller i hvert fald en lancerings-måned. Huawei Mate X var sat til at udkomme i juni, men er nu sat til september. Og det tidspunkt skulle så til gengæld ligge ret fast.

”Virksomheden har brugt de sidste få måneder til at gøre P-OLED-skærmen bedre, så den ikke får de samme problemer, som Samsung havde med deres smartphone. Den kommer i september”, siger Vincent Pang fra Huawei til CNET. Pang er chef for Huawei i Vesteuropa, så det tyder jo på, at september-lanceringen også gælder Danmark.

Med andre ord ser det ud som om, Samsung hellere må få fart på, hvis de skal have deres tilsvarende Fold ud på markedet før Huawei Mate X, sådan som de oprindeligt havde planlagt det. Som det ser ud lige nu, er der imidlertid ikke sat et nyt tidspunkt på Fold-lanceringen.

Efter først at have lovet en international lancering sidst i april, valgte Samsung som bekendt at bremse Fold-lanceringen, efter en række anmeldere klagede over, at skærmen boblede op, hvor den folder, fordi hængslet stødte imod, og generelt så ud til at være sårbar lige der. Det skulle dog angiveligt også skyldes, at mange af dem havde fjernet den beskyttelses-film, der sad på skærmen.

Kina i kapløb med Sydkorea

Derefter lovede Samsung, at der ville blive annonceret en ny lanceringsdato i maj, og da dette ikke skete, lovede de, at det ville ske her i juni. Men indtil videre har sydkoreanerne ikke sagt noget om, hvornår en revideret version af Fold eventuelt kommer på gaden.

En ny version af Galaxy Fold er imidlertid netop røget igennem godkendelsesprocedurerne hos både de amerikanske og sydkoreanske telemyndigheder. Det skulle dog ifølge VentureBeat være den 5G-version af Fold, som blev annonceret sammen med 4G-versionen i Februar.

Det ser dog ud som om, Samsung kommer til at afholde deres Note 10-event 7. august, så der er der en chance for at annoncere en ny lanceringsdato. I USA har det store teleselskab AT&T tilsyneladende ikke særlig meget tiltro til Fold-lanceringen. De har aflyst alle forudbestillinger og har givet de berørte kunder et gavekort på 100 dollar som et plaster på såret.

Det er dette hul i markedet, Huawei nu vil forsøge at fylde med Mate X, der har et andet grund-design end Fold. Fold har en lille skærm til brug i sammenfoldet tilstand, hvor den store skærm er inde i ”bogen”. Den store skærm aktiveres, når den foldes ud. På Mate X sidder skærmen hele tiden på ydersiden, sådan at skærmen halveres og den anden halvdel bliver til telefonens ryg, når den er foldet sammen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.