Forside Nyheder

Ny Amazon-serie om superhelte er ikke som de andre

-

Senere på sommeren kommer Amazon med et bud på en superhelte-serie, der ser ud til at være lidt anderledes.

Går man lidt udenfor det store Marvel Cinematic Universe (MCU), der har domineret biograferne og været populært på bl.a. Netflix, og DC-universets tilsvarende film og serier, kan man ane et mønster i de øvrige superhelte-produktioner. Det handler ofte om, hvordan superhelte passer ind i en ellers ret realistisk verden.

Annonce:

MCU havde lidt af det, især med ’Jessica Jones’, hvis tredje og sidste sæson netop er landet på Netflix. Men ellers handler det f.eks. om politiske overtoner som i ’Watchmen’, der snart lander som serie på HBO, og udfordringen med at håndhæve loven i verden med superhelte, som i ’Powers’, der var et af Sonys forsøg på at lave eksklusivt indhold til PlayStation-platformen for nogle få år siden.

Og nu kommer Amazon så med endnu én af slagsen, der netop ligger lidt i forlængelse af ’Powers’, men som ser ud til at være meget bedre eksekveret, og både sjovere og mere dyster på samme tid. Serien har den noget misvisende titel ’The Boys’ og har Karl Urban (kendt fra ’Dredd’ og de nyere ’Star Trek’-film) i hovedrollen. Urban har i denne omgang fået lov at beholde sine oprindelige, australske accent.

Når titlen er misvisende, er det fordi serien handler om en gruppe af utilpassede mennesker med superkræfter, der forsøger at holde styr på alle de andre superhelte. Og selv om gruppen kaldes ’The Boys’ er der mindst én kvinde i blandt dem, hvilket nok skal give anledning til nogle interessante one-liners.

Uventede konsekvenser af superhelte

Karl Urban er en CIA-agent, der leder ’The Boys’ mod superhelte, der ifølge Amazons beskrivelse af serien ”tilbedes som guder, er populære som kendisser og magtfulde som politikere”. Især en gruppe af superhelte, der kaldes ’The Seven’ er tilsyneladende ultrapopulære, men bare fordi, de er super, er de ikke nødvendigvis helte. Eller deciderede skurke.

Serien er baseret på en nu afsluttet tegneserie af Garth Ennis og Darick Robertson, hvor det ikke nødvendigvis er sort og hvidt, om folk med superkræfter er onde eller gode. Som det demonstreres i traileren nedenfor, er der for eksempel en hel del utilsigtede konsekvenser, når superhelte går i aktion.

En mand må se sin kæreste reduceret til en sky af blod og støv, da hun står i vejen for en superhelt, der tilsyneladende er på vej i super-fart til et gerningssted, men ikke rigtig har tid til at stoppe. Og så får man naturligvis fornemmelsen af, at der er noget større og mere korrupt på færde, eftersom en noget overamerikansk Captain America-lignende helt proklamerer at han er en superhelt og derfor kan gøre, præcis som han vil.

’The Boys’ får premiere på Amazons videostreaming-tjeneste 26. juli.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.