Forside Nyheder

Rød blok klar til at aflyse DR-besparelser

-
DR Byen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

De røde partier er klar til at aflyse besparelserne i DR, hvis de kan blive enige om model og finansiering.

De røde partier er klar til at tage et opgør med mediepolitikken, der ved seneste aftale blev tegnet af ønsker fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Efter de to partiers valgnederlag er der igen flertal i rød blok, og partierne her ser det som en opgave at få ændret medieaftalen så besparelserne i DR trækkes tilbage og der findes en løsning for radiokanalen Radio24syv.

Annonce:

Det er meldingen fra medieordførerne i Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten til Politiken.

“Når jeg ser på de kulturpolitiske meldinger, er der enighed om at få justeret og ændret i den medieaftale, der er lavet”, fortæller Socialdemokratiets næstformand, kultur- og medieordfører Mogens Jensen, til Politiken.

Der er dog ikke enighed om, hvor meget eller lidt af DR-besparelserne, der skal eller kan rulles tilbage.

“Vi synes, at det er et stort problem, at man har gennemført besparelserne. Men pengene er disponeret, så der skal findes finansiering, hvis vi skal ændre det”, lyder det fra Mogens Jensen til Politiken.

SF og Radikale mener at man som minimum skal aflyse de besparelser som endnu ikke er gennemført i DR (besparelserne sker over en årrække).

Enhedslisten mener derimod at DR skal have den samlede besparelse på 770 millioner kroner tilbageført. Så DR ikke længere skal spare 20% og kan vende tilbage til samme rådighedsbeløb som før sparekniven.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.