Forside Produkter Connected Home

Så er Samsungs SmartThings kommet til Danmark

-

Et af de helt store økosystemer til det intelligente hjem er nu lanceret officielt på dansk jord.

Folk, der følger med i nyhederne omkring automatisering i hjemmet og måske selv roder med at få IoT op at køre i husstanden, kender formentlig allerede Samsungs SmartThings-serie. Den har kunnet fås i f.eks. Storbritannien, og skal man dømme efter diverse diskussionsfora på nettet, har nogle danskere allerede købt SmartThings-udstyr hjem derfra.

Annonce:

Men fra idag er serien altså også officielt lanceret i Danmark og en række Samsung-produkter får dermed ekstra funktionaliteter i værktøjskasserne. Derudover er SmartThings ifølge Samsung selv ”det største, åbne økosystem for IoT på markedet, som understøtter mere end 4.000 produkter” fra flere end 50 forskellige mærker.

SmartThings-økosystemet understøtter de to hjemmestyrings-standarder ZigBee og Z-Wave, og det gør kompatibiliteten med andre produkter langt større. Med andre ord er Samsung SmartThings ikke bare en serie af produkter, der kan tale sammen, det er en infrastruktur, der kan koble Samsung-produkter sammen med alle mulige andre produkter med henblik på hjemmestyring m.m.

I den forbindelse kan man måske forstå SmartThings lidt som Apples HomeKit, blot med den store forskel, at Samsung selv laver TV og hårde hvidevarer, der understøtter SmartThings. Og det kan jo gøre en forskel for nogle. F.eks. kan den SmartThings-app, hvorfra mange af hjemmets intelligente ting kan styres, også køre på Samsungs Family Hub-køleskab.

Ny hardware på vej

I centrum for SmartThings er Smart Hub’en, som netop er kommet i en ny version, V3. Men Samsung har netop også annonceret nogle nye SmartThings-produkter, der ikke engang kræver en hub, hvilket indikerer, at Smart Hub’en måske bliver helt unødvendig i fremtiden (se billede ovenfor).

Der er tale om et nyt overvågningskamera til hjemmet med HD-opløsning og HDR. Kameraet dækker en vinkel på 145 grader og kan bruge night vision til at optage i mørke. Som mange andre kameraer i kategorien kan den skelne mellem objekter, kæledyr og mennesker, så katten eller Roomba’en ikke giver dig indbruds-alarmer på din telefon.

Måske endnu mere interessant er dog den intelligente stikdåse, som Samsung også netop har annonceret til SmartThings-serien. Den behøver heller ikke nogen hub for at virke, og kan som så mange andre af slagsen fjernstyres til at tænde og slukke for forskellige ting, f.eks. med en timer.

Det interessante ved SmartThings WiFi Smart Plug, som modellen hedder, er dog at den også kan tage imod talekommandoer og sende dem videre til Google Assistant, Alexa og Samsungs egen Bixby. Med andre ord kan du tage en helt almindelig lampe og lave den om til en stemmeaktiveret device ved at bruge denne intelligente stikdåse.

Ligeledes kan Samsungs nye smart-pære, SmartThings Bulb styres fra de samme, virtuelle assistenter. Disse tre nye SmartThings-enheder er foreløbig annonceret til lancering i USA, men hvis Samsung følger det vanlige mønster i forhold til SmartThings, dukker de også op i EU og Danmark på et tidspunkt. Især når det gælder stikdåsen, skal den jo f.eks. tilpasses den kontinentaleuropæiske strømstik-standard.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.