Forside Produkter Multirum

Sonos sagsøger: Mener Bluesound krænker patenter

-

Efter at have vundet to patentsager over Denon HEOS, der går Sonos nu efter Bluesound og BluOS.

Sonos er kommet ud på den anden side af retsager, mod konkurrenten HEOS fra Denon, som vinder. Nu går de efter endnu en konkurrent.

Annonce:

Det er Lenbrook der slæbes i retten. Sonos anklager dem for brud på 7 af deres patenter i Bluesound og BluOS. Det skriver CEPro.

Bluesound er konkurrent til Sonos med højttalere, forstærkere mm. til et multirum musiksystem. BluOS er operativsystemet bag, som 3.parts fabrikanter af multirum-enheder kan benytte i deres produkter, hvorefter de vil være kompatible med Bluesound.

I blandt de 7 patenter, som Sonos mener at Lenbrook bryder med Bluesound og BluOS, er gengangere fra sagerne mod Denon HEOS. To af patenterne er de samme som HEOS-systemet tabte til i retten, mens Sonos og Denon indgik forlig udenfor retten omkring to andre patenter som nu også indgår i søgsmålet mod Lenbrook.

Dette kan dog kun være begyndelsen. Sonos sendte nemlig, tilbage i november 2018,  Lenbrook en meddelelse om at de mente at Bluesound og BluOS brød med 70 af Sonos patenter. I denne måned sendte Sonos så en ny meddelelse til Lenbrook om yderligere 45 patenter som Sonos mener brydes af Bluesound og BluOS.

De 7 i første retsag er en del af de 70 patenter som Sonos informerede Lenbrook om sidste år.

I retssagen beskriver Sonos sin egen rolle i markedet som “en innovator og industriel leder inden for trådløs lydteknologi”, og et selskab der “genopfandt ‘home audio’ til den digitale tidsalder.”

Sonos blev grundlagt i år 2002 mens Lenbrook lancerede Bluesound i år 2013. I perioden 2007-2008 var Lenbrook den canadiske distributør af Sonos-produkter og havde dermed et indgående kendskab til Sonos trådløse produkter og teknologi.

I anklagen mod Lenbrook der hævder Sonos at dette ikke er et innovativt selskab i fair konkurrence, men derimod nogen der blot kopierede Sonos.

Et punkt hvor Bluesound/BluOS ihvertfald ikke kopierede Sonos er på lyden. Hvor Sonos distribuerer 16bit 44/48khz CD-kvalitet i deres musiksysten, så understøtter Bluesound/BluOS hi-res audio i op til 24bit/192Khz.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.