Forside Produkter Mobil

Spielberg skriver horror-serie, du kun kan se i mørke til ny streamingtjeneste

-
Foto: Gage Skidmore

Har du hørt om den kommende streamingtjeneste Quibi? Nej?

Det skal du ikke være ked af, det er heller ikke ret mange andre, der har. Annonceringen af den nye tjeneste er druknet lidt i omtalerne af de mange andre, nye streamingtjenester, der er på vej, som f.eks. dem fra Apple og Disney.

Annonce:

Men det er ellers ikke fordi, tjenesten ikke har store profiler i ryggen. Den er stiftet af mediemogulen Jeffrey Katzenberg, der måske er mest kendt for at have været bestyrelsesformand for Disney i firserne og halvfemserne og for at have startet Dreamworks sammen med David Geffen og Steven Spielberg.

Netop Spielberg er også med på holdet bag Quibi, for han er nemlig i gang med at skrive en hel serie til tjenesten. Spielberg har ikke været direkte involveret i manuskriptskrivningen på sine film siden ’A.I.’ i 2001, men denne horror-serie, der har arbejdstitlen ’Spielberg After Dark’, skriver han helt selv ifølge Variety.

Det særlige ved serien er, at titlen skal tages meget bogstaveligt. Quibi er nemlig decideret rettet mod den mobile platform, snarere end de større skærme, som de fleste andre streamingtjenester forsøger at dominere. Og som bekendt kan en smartphone holde styr på, hvornår solen går ned, baseret på dens GPS-lokation og data hentet fra nettet.

Det vil Spielberg udnytte til at sikre, at serien simpelthen ikke kan ses om dagen. Den vil kun blive låst op, når det er blevet mørkt, der hvor personen befinder sig. Det skal være med til at sikre, at serien med Katzenbergs egne ord bliver ”super-skræmmende”.

Store navne involveret

Når man kan få den ellers travle Spielberg til at skrive 10-12 afsnit af en serie midt i sine forberedelser til den genindspilning af ’West Side Story’, han er i gang med, er det fordi afsnittene ikke er særligt lange. Quibi vil nemlig specialisere sig i kortere afsnit på 7-10 minutter. Det vil altså være muligt at se en hel serie på et par timer.

Steven Spielberg er ikke det eneste store navn, der er involveret i Quibi. Katzenberg har fået den tidligere præsidentkandidat og chef for eBay og HP, Meg Whitman, til at lede foretagendet som CEO. De to kender hinanden fra da de begge arbejdede for Disney, og Whitman var også involveret i Dreamworks.

På indholdssiden har Quibi lavet en aftale om ny serie fra Steven Soderbergh, nye serier med Laurence Fishburne og Anna Kendrick i hovedrollerne, samt yderligere samarbejder med bl.a. Guillermo Del Toro, Sam Raimi og James Corden. Quibi vil også genoplive to gamle MTV-koncepter, nemlig ’Punk’d’ og ’Singled Out’.

Quibi bliver lanceret . i USA til april og kommer til at koste fem dollar at være medlem af. Man skulle tro, at målgruppen var de helt unge, men ifølge Deadline er det faktisk de yngre Millennials, der gås efter, i aldersgruppen 25-35. Der foreligger endnu ikke nogle informationer om, hvorvidt og hvornår tjenesten eventuelt kommer ud over USAs grænser – officielt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.