Forside Nyheder

Teenagere henter fiber med tilskud til byen

-
Arkivfoto: Pixabay.com

Jagten på bedre internet har båret frugt for tre initiativrige unge.

Tårup: Langæble Bredbåndsforening står bag udrulning af fiber i landsbyen Tårup nær Nyborg. Det lyder som en notits om endnu en fiberudrulning i Danmark, men denne historie handler ikke om et energiselskab eller en stor teleoperatør.

Bag bredbåndsforeningen står en søskendeflok på henholdsvis 12, 15 og 18 år. Det skriver Fyens Stifttidende.

Annonce:

Det er 12-årige Jens Peter Sølund Bager, 15-årige Marie Louise Sølund Bager og 18-årige Carl Emil Sølund Bager der står bag initiativet.

De tre har nu, på blot et år, indsamlet mere end 400.000 kroner, der skal give bedre internet til 28 husstande i området omkring deres vej, Langæblevej, i byen.

Det var langsomt internet, hvor selv en simpel YouTube-video på få minutters varighed, kunne hakke sig igennem afspilningen, der fik de tre initiativrige teenagere til at jagte bedre bredbånd.

De kontaktede Nyborgs borgmester, fik et møde i stand på rådhuset, hvor kommunen kunne fortælle om bredbåndspuljen, hvor Energistyrelsen kan yde støtte til bredbånd i egne af landet hvor der i dag kun kan leveres langsomt internet.

For at søge skal man have en forening, så ‘Tårup: Langæble Bredbåndsforening’ blev dannet, og så startede de unge ellers et opsøgende arbejde i kvarteret på at få flere med på ideen. Det ville nemlig ikke kunne hænge sammen uden flere tilsluttede, der samtidig skulle acceptere en egenbetaling på 4.000 kroner for at blive tilsluttet fiber.

Det lykkedes af få 28 husstande med og det udløste den maksimale støtte fra bredbåndspuljen på 335.778 kroner.

Når fiberforbindelserne er etableret så får husejerne den sidegevinst, at deres ejendomme stiger i værdi.

Næstformanden i foreningen, 12-årige Jens Peter Sølund Bager, vil bruge det bedre internet til at spille og måske ‘streame’ sine spil til andre på nettet. Sekretæren i foreningen, 15-årige Marie Louise Sølund Bager, ser frem til at kunne se film på Netflix uden afbrydelser, mens formanden 18-årige Carl Emil Sølund Bager ser frem til at hans firma, CE Media, der tilbyder hjemmesideløsninger for firmaer, bliver nemmere at drive fra hjemmeadressen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.