Forside Produkter Computere

Apples MacBook aflivet i forbindelse med opdatering

-

Apple har givet deres seneste MacBook Air- og MacBook Pro-modeller en genopfriskning og har samtidigt sagt farvel til et af deres mest kontroversielle laptop-produkter.

Da Apple annoncerede MacBook i 2015, delte den mildest talt vandene. På den ene side var der folk, der beundrede dens tynde, strømlinede og minimalistiske design, der satte nye grænser for, hvordan en laptop kunne designes.

På den anden side var der dem, der rystede på hovedet over det faktum, at Apple valgte meget tidligt at gå med USB-C-standarden uden at inkludere gammeldags USB-A-stik på maskinen overhovedet. At det ene USB-C-stik ombord tilmed skulle bruges til både strøm og data blev der også talt meget om.

Annonce:

Det sidste krævede nemlig, at man skulle bruge en eller flere dongle(s), hvis man f.eks. gerne ville sætte en USB-nøgle i maskinen og lade den op samtidigt. Da den tilmed var langsom og havde en pris, der ikke ligefrem var i den billige ende, endte det oven i købet med virale videoer, der gjorde grin med lanceringen af maskinen. Du kan se den mest klassiske af dem nedenfor.

MacBook blev dog alligevel en pæn salgssucces, men med lanceringen af en ny MacBook Air-model og opdaterede MacBook Pro’er, står det klart, at MacBook’en uden efternavn ikke rigtig har en plads i Apples laptop-portefølje. Og derfor er den nu blevet lagt i graven i forbindelse med at de to andre modeller har fået en overhaling. Det har Apple bekræftet overfor adskillige medier.

 

Galleri: Ny MacBook Air

 

Ikke de nyeste Intel-CPU’er

Hvis man gerne vil have en let Apple-laptop kan man nu med fordel købe sig en MacBook Air i stedet. I forbindelse med opdateringen af modellerne har Apple nu indført TrueTone-teknologien på MacBook Airs 13”-skærm.

Det er den teknologi, der automatisk justerer farvetemperaturen på skærmen, så hele den visuelle oplevelse bliver mere naturlig. Samtidig er prisen på den kommet et mulehår under 10.000 kroner – basismodellen koster nu 9.999 kroner. Når det kan lade sig gøre, er det dog formentlig fordi, MacBook Air stadig benytter sig af 8. generations Intel-processorer, hvor den nyeste er 9. generation.

 

Galleri: Ny MacBook Pro

 

Som nævnt har MacBook Pro dog også fået en opdatering. Det er nu ikke længere muligt at købe en MacBook Pro uden Touch Bar og Touch ID, der således er standard, selv på basismodellen med 13-tommer-skærm. Skærmen på denne model har også fået TrueTone ombord.

Også i denne model sidder der nu en 8. generations quad-core Intel-processor, og den kan fås i både i5 og i7-versioner. Startprisen er den samme som før, 11.799 kroner. Studerende kan få studierabat og et par Beats-hovedtelefoner oven i hatten.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.