Forside Produkter Mobil

iOS 12.3 retter kritisk fejl: Husk at opdatere

-

Tidligere udgaver af Apple iOS har en kritisk fejl i iMessage, som ondsindede kan misbruge til at gøre enheden ubrugelig.

Du modtager en besked på iMessage, åbner den og så dør den enhed du læste med på.

Annonce:

iPhone eller iPad bliver ‘bricked’ – død, som en mursten.

Eneste vej tilbage til en fungerende enhed, er at geninstallere med fabriksindstillinger. Det betyder at alt indhold, der ikke er backup af, går tabt.

Det var faktisk Google der fandt fejlen. Forsker i Google Project Zero, Natalie Silvanovich, opdagede fejlen tilbage i april og Apple har løst problemet iOS 12.3 (eller nyere).

Googles Project Zero handler om at finde og identificere såkaldte nul-dags sårbarheder (zero-day vulnerabilities), der er fejl i software som hackere kan udnytte før de opdages og fikses.

I denne fejl kunne en bestemt kombination af tegn sendt som en besked i iMessage, få ‘Springboard’ i iOS til at gå i en loop med craches og genstart. Springboard er den tjeneste der håndterer beskeder og styrer brugerfladen (UI). Enheden bliver ubrugelig, og er den først ramt er selv en hård genstart ikke nok.

Fejlen kan også ramme Mac, men her vil operativsystemets ‘soagent’ blot crashe og genstarte. Det er ikke kritisk som på iOS, og Mac’en ender ikke som en ‘mursten’.

 

Opdatér nu

Nu hvor fejlen er kommet til offentlighedens kendskab så er risikoen for at nogen misbruger den blevet større. Så det er en god idé at opdatere iPhone og iPad.

Kørers der på en ældre iOS som opdater snarest muligt til seneste iOS 12.3.x eller nyere, hvor muligt.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.