Forside Produkter Mobil

Tre nye iPads kan være på vej

-

Der er meget, der tyder på, at Apple vil lancere tre nye iPads, når den næste iPhone præsenteres.

Hvis traditionen skal følges, sker det sidste om indenfor halvanden måned fra nu ved en Apple-event i begyndelsen eller midten af september. Det vil i givet fald være endnu et tiltag i en iPad-strategi, der har haft masser af fremdrift i 2019.

Annonce:

Websitet myEasyPrice har endnu engang kigget dybt i den Eurasiatiske Økonomiske Kommisions produktregistreringer, og de årvågne folk bag sitet melder, at der nu er dukket tre nye iPad-modelnumre op blandt registreringerne.

Der er tre modelnummer-serier i spil, A2000, A2100 og A2200. Og det giver os en idé om, hvilke iPad-modeller, Apple kommer til at opdatere. I den førstnævnte serie er der kun en enkelt ny model, nemlig A2068. Lige nu er der kun en iPad-type, der ligger i A2000-serien, og det er iPad Pro.

Modelnummeret indikerer, at der ikke bliver lanceret en helt ny generation, men snarere en opdatering af en af de iPad Pro-versioner, der kom ud sidste år. Måske kunne det f.eks. være en billigere version af iPad Pro, eller måske er der simpelthen bare tale om en model, der er tilpasset et marked i Eurasien.

iPad Air med 5G?

Der er to nye modelnumre i A2100-serien, nemlig A2197 og A2198. Apple gik ind i A2100-serien tidligere i år, da de lancerede nye versioner af iPad Air og iPad mini. At numrene følger lige efter hinanden kan være en indikation af, at de hører til samme serie, men hvilken?

Et godt bud kunne være, at der er tale om et par nye udgaver af dette års iPad Air-model (der lige nu ligger har modelnumre omkring A2150), men med en ny feature, der ikke kræver en helt ny generation. Det kunne f.eks. være mulighed for 5G-mobildata, nu hvor Apple har købt Intels modemchip-division.

Der er dog mest spænding omkring A2200-serien. Der er p.t. ingen modeller i denne nummerserie, så her vil der formentlig være tale om en større nyhed. Det sidste understøttes af, at der er fire nye modelnumre i serien,  A2200, A2228, A2230 og A2232.

10,5”-skærm på iPad?

Med mindre Apple kommer med en helt ny iPad-type– hvilket vi formentlig ville have hørt rygter om nu – så er der nok tale om en ny generation af den helt almindelige iPad, der ikke har noget efternavn. Den blev sidst opdateret i 2018, hvor den fik en opdateret processor og samtidig blev presset så meget ned i pris, at den var billigere end en flere år ældre iPad mini 4.

Der skete dog imidlertid ikke noget med designet, og fronten bar stadig en 9,7-tommer skærm med, hvad der i dag ville blive set som brede kanter. A2200-serien kunne altså være en ny udgave af iPad, der holder den lave pris, men har en 10,5-tommer skærm, der går længere ud mod kanterne, ligesom på iPad Air.

Det kan selvfølgelig også være, at Apple vælger at overraske os alle ved at droppe Home-knappen på iPad og give den et design á la iPad Pro. Det vil dog formentlig kræve, at forårets iPad Air kommer ned i det samme prisleje, hvor iPad befinder sig nu, sådan at en nydesignet iPad kan få en højere pris.

Alt dette er naturligvis ren spekulation indtil Tim Cook går på scenen i september og giver os fakta.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.