Forside Produkter Mobil

Endnu en dongle: Samsung dropper dropper hovedtelefon-stikket på Note 10

-
Foto: Sammobile

Der er kommet marketing-billeder frem af en minijack-dongle til Note 10, så det betyder farvel til stikket på den kommende smartphone.

Så er det også slut for Samsung. I hvert fald, år det gælder Note-serien. Den sydkoreanske gigant var en af de sidste, der holdt ud og stadig gav brugerne et hovedtelefon-stik, så de kan lytte til musik fra smartphonen med deres analoge kvalitetshovedtelefoner.

Annonce:

Men nu er det også slut. Websitet SamMobile har fået fingre i angiveligt ganske troværdige reklame-billeder af en dongle til den kommende Note 10, der har et minijack-stik i den ene ende og et USB-C-stik i den anden. Og det kan jo ikke rigtigt betyde andet end at Note 10 ikke har noget minijack-stik ombord.

Det eneste alternativ til den konklusion er at Samsung gerne vil give brugerne mulighed for at lytte via to sæt høretelefoner uden at skulle bruge en splitter, og derfor tilbyder en USB-C-minijack-dongle oven i det indbyggede stik. Men det er alt andet lige mere sandsynligt, at Samsung nu følger trenden hos alle de andre producenter og dropper stikket.

Det sidste understøttes også af, at de lækkede billeder, der er kommet frem af Note 10, heller ikke viser noget hovedtelefon-stik. Dertil kommer at stikket glimrer ved sit fravær på Galaxy Fold, der jo skal vise fremtiden for Samsungs smartphone-strategi.

 

Skæringspunkt

Dermed bliver Note 10 nok den smartphone, hvor Samsung endegyldigt siger farvel til indbyggede minijackstik. S10, der blev lanceret i foråret, har stadig stikket ombord, så Note 10 kan blive skæringspunktet for denne udvikling.

Foto: Sammobile

Det er naturligvis ikke givet, at S-serien også dropper minijack-stikket til næste forår, men der er meget, der tyder på, at dette sker. Samsung har f.eks. visse steder i verden lavet salgstilbud med S10, hvor du kan få deres trådløse (og i øvrigt glimrende til prisen) øretelefoner, Buds, oven i hatten, når du køber en S10.

Det ville ikke være spor mærkeligt, hvis de gjorde det samme med Note 10 og dermed anspore overgangen til trådløse hovedtelefoner. De modeller af S10, der kom med de mere fancy AKG-øretelefoner, havde et minijack-stik for enden af kablet, men der er ikke rigtig noget, der forhindrer, at de får et USB-C-stik i stedet, hvis Samsung vælger at inkludere dem med Note 10 og evt. med S11 i 2020. De øretelefoner, der fulgte med den model af S10+, vi testede, havde også USB-C-stik.

Stikket er lavet i en neutral, hvid farve, sandsynligvis fordi Note 10 ser ud til at komme i forskellige farvenuancer som stikket skal passe til. En lignende dongle er ikke inkluderet med den netop lancerede Tab 6, men det ville være underligt, hvis Samsung ikke lagde adapteren i æsken sammen med Note 10.

Note 10 bliver afsløret 7. august.

Foto: Sammobile
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.