Forside Nyheder

Fotohandlere får stor bøde for aftalte priser

-
Foto: Shutterstock.com

Indkøbsforening for fotohandlere har accepteret at betale en bøde på 1,3 millioner kroner

Team DS, der er indkøbsforening for fotohandlere, har accepteret at betale en bøde på 1,3 millioner kroner efter at have overtrådt konkurrenceloven. Det fortæller Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Bøden falder efter en afgørelse i  Konkurrencerådet tilbage fra december 2017, hvor det blev afgjort at Team DS havde koordineret priser og udvekslet informationer på markedet for detailsalg af kameraer og tilbehør. En afgørelse der blev anket og senere stadfæstet i Konkurrenceankenævnet.

Annonce:

“Indkøbsforeningen instruerede sine medlemmer i at holde salgspriserne oppe. Medlemmerne er konkurrenter, så indkøbsforeningens adfærd er ulovlig og har ført til, at forbrugere har betalt for meget for deres fotoudstyr”, fortæller Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Indkøbsforeningen Team DS har erkendt at have koordineret priser samt udvekslet informationer mellem sine medlemmer på markedet for detailsalg af kameraer og tilbehør hertil.

Team DS har godt 50 medlemmer, som er selvstændige, konkurrerende fotohandlere. De fleste medlemmer er en del af PhotoCare-kæden, mens de resterende butikker hører under Japan Photo.

En ledende medarbejder hos Team DS skal derudover betale en bøde på 100.000 kroner.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.