Forside Indhold og distribution Film

Så er det officielt: Der kommer en fjerde Matrix-film

-

Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss og Lana Wachowski er alle tilbage på plakaten, når ’Matrix 4’ efter sigende starter optagelser næste år.

Der har gået rygter længe, men Warner Bros. har valgt at bruge 20-års jubilæet for den første film til at annoncere, at serien nu fortsætter. Fra 30. august kører udvalgte biografer verden over ’The Matrix’ i en særlig Dolby Vision-udgave i forbindelse med det samme jubilæum, så timingen kunne ikke være bedre.

Annonce:

Den fjerde film i ’Matrix’-serien bliver skrevet og instrueret af Lana Wachowski, mens hendes søster Lilly, der var medforfatter og medinstruktør på de første tre film, tilsyneladende ikke er involveret denne gang.

Wachowski er dog ikke den eneste af hovedaktørerne fra den oprindelige trilogi, der vender tilbage. Det samme gør både Keanu Reeves og Carrie-Ann Moss. Og hvis du undrer dig over, hvordan de to kan vende tilbage, når Neo og Trinity begge tilsyneladende døde i sidste akt af ’The Matrix: Revolutions’, så er du ikke alene om det.

Men det er der åbenbart fundet en kreativ løsning på, for Chad Stahelski har flere gange indikeret, at Lana Wachowski var igang med at arbejde på en ny ’Matrix’-historie. Stahelski er manden bag den vilde kampsports-koreografi i ’Matrix’-filmene, og samtidig også ham, der sammen med Keanu Reeves har udviklet og skabt hit-filmserien ’John Wick’.

Ingen officiel premieredato endnu

Laurence Fishburne overlevede rent faktisk slutningen af den første trilogi i rollen som Morpheus, men der er endnu ikke nyt om, hvorvidt han dukker op i den fjerde film. Der er heller ikke noget nyt om en eventuel premieredato, men Variety mener at vide, at der er produktionsstart tidligt i 2020.

Hvis Lana Wachowski har arbejdet på et manuskript i hemmelighed i længere tid, sådan som Chad Staroielski har indikeret, passer dette meget godt rent timingsmæssigt. I givet fald ville vi nok kunne forvente en fjerde Matrix-film i 2022, eller sent i 2021.

Som et kuriosum kan det nævnes, at der på det tidspunkt vil være gået lige så længe mellem premieren på den første ’Matrix’-trilogi og en ny film i serien, som der gik mellem premieren på ’Star Wars: A New Hope’ og den såkaldte prequel-trilogi…og at en premiere i 2022 vil gøre ’Matrix 4’ til en direkte biograf-konkurrent til den første ’Star Wars’-film fra skaberne af ’Game of Thrones’.

I mellemtiden kan vi så hygge os med en fan-trailer lavet af den australske filmskaber Lincoln Hall, der sammen med sine andre filmskaber-venner er totale ’Matrix’-nørder. Traileren skal forestille at være for en serie-udgave af ’The Matrix’, hvor hovedpersonen Eli ganske langsomt finder ud af, at den verden, han oplever, rent faktisk blot er en virtuel simulation. Denne serie bliver formentlig aldrig til noget, men den kunne ellers nok være spændende at se.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.