Forside Nyheder

Amazon putter Alexa ind i nye wearables og lancerer Echo med bedre lyd

-

Alexa kan nu findes i briller, ringe og øretelefoner med Bose-støjreduktion.

Annonce:

Vi havde godt hørt rygtet om, at Amazon var på vej med et par øretelefoner, der kunne øge deres konkurrence med Apple. Men de er gået langt ud over det og har lanceret en serie af Alexa-wearables, der blandt andet omfatter et par smartbriller.

For nu at starte med de sidste, skal man ikke forvente alt for meget af brillerne. Der er ikke nogen informationer, der dukker op på linsen. Det hele handler om at kunne tilgå Alexa fra de briller, man normalt har på alligevel. Derfor hedder de også Echo Frames – ”frames” betyder brillestel på amerikansk engelsk.

Echo Frames vejer kun 31 gram og kan bestilles med styrkeglas. Brillestellet har to mikrofoner indbygget og det ser umiddelbart ud som om, det bruger knogleræsonans til at levere Alexas svar, når du spørger den om noget.  Vi ved det dog ikke, for Amazon har endnu ikke leveret de konkrete specifikationer.

Frames får selskab af Echo Loop, der er en sort fingerring og som i princippet er en lillebitte Echo-højttaler. Du kan trykke på en knap på ringen og spørge Alexa om noget, og hvis du så holder ringen op til øret, svarer Alexa på tiltale. Det er helt tydeligt, at Amazon på denne måde forsøger at gøre Alexa mobil, når den nu modsat Google Assistant og Siri ikke har hjemme i en smartphone.

Bose-teknologi i Amazon-øretelefoner

Både Frames og Loop er dog forsøgsprodukter, som man skal have en invitation til at købe, og det bliver formentlig kun tilfældet i USA til at starte med. Priserne ligger på 180 dollar (ca. 1.200 kroner før danske afgifter) for Frames og 130 dollar (ca. 850 kroner før danske afgifter) for Loop.

Og så er der øretelefonerne, Echo Buds. De har ganske som forventet et accelerometer indbygget, men Amazon markedsfører dem endnu ikke som deciderede fitness-øretelefoner. I stedet (og måske ganske forståeligt) bliver der fokuseret på at Echo Buds har støjreducerende teknologi fra Bose ombord.

Det skal i den forbindelse understreges, at Amazon siger, at at Echo Buds har ’Bose Active Noise Reduction’ ombord og ikke ’Bose Active Noise Cancellation’. Med andre ord ved vi endnu ikke, om der er tale om Boses kendte og anerkendte støjreduktionsteknologi, eller blot en lidt lettere version af samme.

Den kommer til salg i den britiske Amazon-butik til 120 pund, altså ca. 1.000 kroner. Det bekræfter, at Amazon forsøger at konkurrere med bl.a. AirPods på prisen. Ud over Alexa kan den også håndtere Google Assistant og Siri. Foreløbig leveres den kun til Storbritannien og Irland, og hvornår den lander, er heller ikke til at vide, da der ikke er nævnt nogen britisk lanceringsdato. I USA kommer de 30. oktober, men kan forudbestilles nu.

Echo med Dolby Atmos

Amazon har også annonceret nye Echo-modeller på højttalerfronten. Som forventet har de nu givet deres bud på en mere vellydende, intelligent højttaler á la HomePod eller Google Home Max. Det er Echo Studio, der kan forudbestilles nu på den tyske Amazon til 200 Euro. Den leveres fra 7. november.

Echo Studio har tre højttalere på venstre og højre side, samt i toppen. Og så sidder der en 5.25” bashøjttaler i bunden, der bør kunne levere ganske solide, lave frekvenser. Med denne højttalerkonfiguration i kombination med den indbyggede Dolby Atmos, kan den levere 3D-lyd. Med Echo-systemets måde at fungere på, er Echo Studio dermed måske mere en Sonos-konkurrent end en HomePod-konkurrent.

Basismodellen for Echo er også blevet opgraderet og er reelt set nu en Echo Plus. Og så har Amazon begået en lille genistreg for den lille, billige Echo Dot. Ved blot at tilføje et digitalur og en Snooze-funktion, har de reelt lavet en intelligent clockradio. Den koster 70 Euro og kan bestilles på den tyske Amazon nu med levering 16. oktober.

Smartovn med Alexa

Der findes nu også en børne-Echo, Echo Glow, der fungerer som en natlampe, der kan skifte farve. Farverne kan skifte i takt til musikken eller simulere et lejrbål, inklusive lyd. Den er foreløbig kun dukket op på den amerikanske Amazon til en pris på 30 dollar (ca. 200 kroner før danske afgifter), med levering 20. november.

En ny udgave af Echo Show, med tilnavnet 8, er også blevet lanceret. 8-tallet indikerer, at den har en otte-tommers skærm, hvilket placerer den mellem den store Echo Show og den lille Echo Show 5 (med fem-tommers skærm). Prismæssigt ligger den også imellem de to. Den koster 130 Euro på den tyske Amazon, hvorfra den leveres (dog ikke direkte til Danmark) 21. november. Den kan forudbestilles nu.

 

Det var dog ikke de eneste nyheder, Amazon havde. De har også annonceret et indendørs overvågningskamera under RING-navnet, og smart-ovn. Den sidstnævnte bruger Alexa som guide, og hvis det er en færdigret, du er ved at smide i den, kan assistenten kan hente informationer om retten, indstille og starte ovnen og kalde på dig, når maden er færdig.

Ovnen fungerer som både mikroovn og varmlufts-ovn. Den er netværksopkoblet, men har hverken højttaler eller mikrofon, og derfor følger der en Echo Dot med, så du kan…æh…kommunikere verbalt med din…ovn. Godt så. Den er kun tilgængelig i USA, hvor den koster 250 dollar, eller cirka 1650 kroner før danske afgifter. Den kommer på gaden 14. november.

Annonce:
Forrige artikelLÆK: Pressebilleder af OnePlus 7T og 7T Pro
Næste artikelTEST: Libratone Track air+ trådløse in-ear hovedtelefoner med støjreduktion
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.