Forside Produkter Mobil

Amazons AirPods-konkurrent kan have indbygget fitness-tracker

-
(NB: Øretelefonerne på billedet er ikke fra Amazon, men fra Reikoku).

”Alexa, hvor mange kalorier har jeg brændt af idag?”

Det er et spørgsmål, ejere af Amazon-grej formentlig vil kunne stille til deres intelligente højttalere og øretelefoner i den nære fremtid. Det ser nemlig til, at Amazon gøre deres bedste for at presse Apples dominans på trådløse øretelefoner med fitness-fokuserede modeller.

Annonce:

Vi har før hørt rygter om at Amazon skulle være på vej med trådløse øretelefoner, der skal forsøge at tage en bid af den cirka 60 procent store markedsandel, Apples AirPods sidder på. Nu melder CNBC så, at firmaet har tænkt sig at gøre det ved at indbygge et accelerometer til fitness-tracking, der kan måle din løbehastighed, hvor længe, du har løbet, og hvor mange kalorier, du har brændt af.

Det er langt fra første gang, vi ser den slags fitness-fokuserede øretelefoner, som bl.a. danske Jabra har produceret i årevis. Men Amazon kan have den fordel, at de kan tilbyde øretelefonerne til en pris, der underbyder såvel de andre fitness-øretelefoner som Apples AirPods. Visse kilder mener endda, at de kan komme helt ned på omkring 100 dollar, eller cirka 650 kroner før danske afgifter.

Øretelefonerne vil naturligvis have Alexa indbygget, på samme måde som de fleste trådløse øretelefoner giver adgang til en af de andre virtuelle assistenter. På den måde kan øretelefonerne indgå i Alexa-økosystemet, så du f.eks. kan spørge en Echo-højttaler i hjemmet om, hvor mange kalorier, du brændte af på morgenløbeturen, og om det er okay at spise et stykke kage.

Lancerings-event i morgen

De trådløse øretelefoner har angiveligt kodenavnet ’Puget’ opkaldt efter Puget Sound, der er det sund, som Amazons hjemby, Seattle, ligger ved. Men om det også er det navn, de bliver markedført under, er noget mere tvivlsomt. Der er nok større chance for, at de kommer til at hedde noget med ’Echo’ ligesom de fleste andre af Amazons lydbærende enheder.

I morgen holder Amazon deres årlige hardware-pressemøde, hvor de annoncerer de intelligente højttalere, smartskærme og andre devices, e-handelsgiganten gerne ser, at vi investerer i en nær fremtid. Det kunne være en god lejlighed til at præsentere øretelefonerne, men det er langt fra sikkert, at det sker.

Skal man tro adskillige tech-medier kan vi dog med sikkerhed forvente en ny Echo-højttaler, der er fokuseret på en bedre lydkvalitet, nu hvor Amazons musiktjeneste tilbyder lossless-streaming. Der kan også komme opdateringer til andre Echo-højttalere, inklusive hovedmodellen.

Denne blev nemlig ikke opdateret sidste år, hvor Amazon ellers fyrede en ordentlig bredside af ny hardware af. Firmaet benyttede den nyligt afholdte IFA-messe som lejlighed til at annoncere nyheder på Fire TV-fronten, herunder en opdateret Fire TV Cube. Der kommer altså næppe ret meget nyt på den front i morgen.

De fleste Echo-modeller kan købes til Danmark via den britiske eller tyske Amazon-side.

Annonce:
Forrige artikelEfter YouSee konflikt: Sporten tilbage på Dplay
Næste artikelApple TV opdateret med Arcade, gamecontrollere mm.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.