Forside Produkter Mobil

Huawei Mate Pro 30 kommer ikke til Danmark

-

Nu er det helt åbenlyst, selv for danskere, hvor hårdt, Huawei er blevet ramt af USAs handelsrestriktioner.

Annonce:

Det var allerede blevet helt offentligt, at Huawei ville være nødt til at bygge deres eget styresystem baseret på Android, HarmonyOS, i stedet for at bruge et system udviklet sammen med Google. At Google ikke længere kunne samarbejde med Huawei betyder dog imidlertid en hel del mere.

Det har nemlig også den konsekvens, at essentielle Google-apps så som Gmail, YouTube og Google Maps ikke længere kan lægges på en Huawei-telefon fra fødslen. Og hvis brugeren ønsker at installere dem selv, kræver det både kompromittering af telefonens sikkerhed og installation af APK-apps, for Play Store er heller ikke tilgængelig på HarmonyOS.

Og, som mistanken var gået forud, dette gælder også for Huaweis nylancerede flagskib, Huawei Mate 30. Faktisk gælder det for hele serien, som Huawei netop har vist frem i Tyskland idag. Og det er formentlig grunden til, at Mate 30 ikke kommer til Danmark. I hvert fald ikke i første omgang.

Vores kolleger på Mobil.nu har bekræftet dette hos Huawei Danmark, der melder, at der i stedet er en mellemklasse-telefon på vej med heftige specifikationer for dens prisklasse. Men de nye Mate 30-modeller, hvis design for nylig blev lækket på nettet, går uden om Danmark.

Hårde specs, men ingen Google

Folk, der er benhårde Huawei-fans, og gerne vil have fingre i en Mate 30-model, vil kunne bestille den fra webshops i Europa, og der vil formentlig også være danske forhandlere, der parallelimporterer dem. Men i modsætning til stort set alle tidligere Mate-modeller, og til trods for Huaweis popularitet i Danmark, bliver Mate 30 altså ikke sendt på gaden officielt i Danmark.

Der skal der dog nok være en del, der gerne vil have fingre i modellen. Huawei Mate 30 har nemlig nogle af de mest hardcore specifikationer på markedet lige nu. Topmodellen Mate 30 Pro har Huaweis egen Kirin 990-processor ombord, 8GB RAM og en 6,53” OLED-skærm med en opløsning på 2400×1176 pixels. Skærmen krænger ud over siden i stil med Samsungs Edge-koncept, men gør det i en så høj grad, at skærmen nærmest bliver til telefonens side.

Den har et batteri på 4400 mAh, der kan lades op med 27W trådløst og 40W med kabel. Mate 30 kan også lade andre devices op gennem reverse charging. Som altid har Huawei gjort en hel masse ud af kameraerne, som der sidder fire af på bagsiden. Hovedkameraeet er et 40 megapixels kamera med en blændeåbning på f1.6, og med optisk billedstabilisering.

Den har følge af endnu en 40MP sensor med en ultra-vidvinkellinse foran, samt en 8MP telefoto-linse. Det sidste kamera er et dybdekamera til 3D, måling af afstan og AR. Selfiekameraet foran er på 32MP. Den kan fås med op til 256GB lagerplads, der kan udvides, men kun med Huaweis eget nanoSD-kort.

Den nye Mate 30-serie indeholder naturligvis også 5G-versioner af modellerne. Du kan læse mere og se flere specifikationer hos Huawei.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.