Forside Produkter Mobil

iOS 13-kode varmer op til ankomsten af Apples AR-briller

-
Sådan forestiller konceptdesignerne Martin Hajek sig, at Apples briller kommer til at se ud (Mockup: Martin Hajek/iDropNews)

Det næste, store syvmileskridt i personlig computerteknologi bliver formentlig AR-briller.

Selvom tidlige forsøg på at lave Augmented Reality-briller har fejlet, er der stadig stor tiltro til fænomenet i tech-branchen. Det er blot et spørgsmål om at nogen skal lave briller, der giver almindelige brugere et lige så stort løft i funktionalitet og design-lækkerhed, som da iPhone satte gang i den bølge, der sendte almindelige mobiltelefoner i graven.

Annonce:

Mange Silicon Valley-observatører holder derfor et tæt øje med, hvad der sker hos Facebook, der for længst har bekendtgjort, at de bruger deres viden fra Oculus-headsettene til at udvikle smartbriller, der ligner almindelige briller, men som både belejligt og behageligt kan vise ting på indersiden af linserne.

Ikke overraskende er der også mange, der tror, at Apple bliver firmaet, der løser opgaven først. Såvel smartphones som tablet-computere var på markedet længe før iPhone og iPad, akkurat som vi har set Microsofts HoloLens og Google Glass som tidlige bud på AR-briller.

Brille-funktionalitet i iOS 13

Men fordi Apple var først med smartphones og tablets, der var nemme at bruge og lækkert designede, var det dem, der satte dagsordenen. Og det er altså dette, som mange tror de kan gøre igen med de AR-briller, som firmaet ikke ligefrem har holdt hemmeligt, at de arbejder på.

Der er imidlertid ingen, der rigtig ved, hvor langt hverken Apple eller Facebook er i udviklingen af sådanne AR-briller. Men er der tegn i sol og måne på, at Apple er længere fremme, end man umiddelbart skulle tro.

Observante kode-detektiver har nemlig fået øje på kode i en iOS 13-version, der indikerer, at der varmes op til et samarbejde mellem iPhone og et sæt AR-briller. Det er det normalt ret troværdige site MacRumors, der siger, at de har fået fingre i dokumentation fra en intern testudgave af iOS 13, der blandt andet henviser til en app, der hedder ’STARTester’.

Briller med kodenavnet ’Garta’

Denne app skulle have til formål at teste hovedbårne iPhone-funktioner, og kan skifte mellem ”håndholdt” og ”hovedbåren” funktionalitet. Der er også blevet fundet en README-fil, der beskriver et system, der hedder ’StarBoard’ og som er en slags fundament for AR-funktionalitet, som tredjeparts-apps kan benytte sig af.

’StarBoard’-navnet dukker også op flere andre steder i koden i form af henvisninger til ”Views” og ”Scenes”, der kan være beskrivelser af f.eks. navigations-muligheder. Der er også tekststrenge såsom ” “ARStarBoardViewController” og “ARStarBoardSceneManager”, der dels indikerer at ’StarBoard’ har noget med AR at gøre, og dels indikerer, at iPhone klargøres til mere AR, formentlig i form af briller.

Den samme README-fil som nævnt ovenfor indikerer ifølge MacRumors, at Apple som minimum er i gang med at udvikle en AR-brille under det interne kodenavn ’Garta’, og at der kan være flere andre enheder under udvikling i et overordnet AR-projekt med kodenavnet ’T288’.

Flere kilder, inklusive to af de mest troværdige Apple-observatører, analytikeren Ming-Chi Kuo og journalistn Mark Gurman fra Bloomberg, mener at Apples AR-briller kommer allerede til næste år. Gurman skrev i 2017, at brillerne muligvis ville køre et styresystem, der hedder rOS, hvor r’et står for ”reality”.

Annonce:
Forrige artikelBeosound Stage er B&Os første soundbar
Næste artikelWaoo skruer op for hastigheden og lancerer bredbånd med 1 Gbit/s
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.