Forside Produkter Mobil

Ny Xiaomi-telefon har skærm hele vejen rundt

-

Covers er normalt lavet til at passe på din telefon, men i det her tilfælde vil det ødelægge hele konceptet.

Hvis du sætter et cover på Xiaomis nye Mi Mix Alpha-model, dækker du nemlig skærmen til, uanset hvordan du sætter det på. Og det er fordi, telefonen har skærm næsten hele vejen rundt. Kun toppen og bunden er ikke dækket af skærm.

Annonce:

De skærmløse dele af Mi Mix Alpha er så til gengæld lavet af titanium, sådan at disse alligevel skulle kunne modstå at blive banket ind i diverse hårde kanter eller tåle at blive tabt, i hvert fald i et vist omfang.

Xiaomi kalder – måske ganske naturligt – skærmen for ”Surround Screen”, og på grund af den måde, man p.t. måler skærm-til-overflade-forholdet på, kan firmaet prale med at Mi Mix Alpha har en 180,6 procents dækning.

Det skal forstås sådan, at den næsten dækker 100% af forsiden og omtrent 80% af bagsiden. På bagsiden finder man dog en stribe, der indeholder hovedkameraet, og som derfor ikke består af skærm. Kameraet er dog også bemærkelsesværdigt i sig selv.

Det består af tre sensorer med den p.t. ret populære kombination af vidvinkel-, ultra-vidvinkel og telefoto-objektiver. Den første er på hele 108 megapixel, og kan lave billeder i en opløsning på 12.032 x 9.024 pixels. Ultra-vidvinkel-sensoren er på 20 megapixel og kan indstilles til makrofotografi. Telefoto-sensoren er på 12 megapixel og linsen leverer 2x optisk zoom.

Unik, men dyr

Der er ikke noget selfie-kamera på telefonen. Eftersom der er skærm på bagsiden, kan man bruge hovedkameraet til at tage nogle temmelig højopløste selfies. Xiaomi har dog foreløbigt ikke sagt noget officielt om opløsningen på selve skærmen.

Til gengæld har firmaet oplyst, at der indvendigt i den unikke telefon sidder en Snapdragon 855+-processor, 12GB RAM, 512 GB lagerplads og et stort batteri på 4.050 mAh, hvilket også er nødvendigt, når der skal køres to skærme på en gang. Og det er måske endda lidt i underkanten. Skulle batteriet løbe hurtigt tør, kan telefonen lades hurtigt op med 40W-ladning.

Der er selvsagt ingen knapper på Mi Mix Alpha, lige ud over power-knappen i toppen. Siden er trykfølsom, og det har Xiaomi udnyttet til at lægge to skærmknapper ind til at styre volumen med. Der sidder en fingeraftrykslæser i skærmen.

Hvis du gerne vil stikke ud fra mængden og have en telefon, der virkelig ser blæret ud (uanset brugbarheden), så skal du foreløbig til Kina og hente den. Den kommer på gaden til december, men som Xiaomi har det med at gøre, så sker det i et begrænset oplag. Prisen kommer nok helt op på over 18.000 kroner.

Og det er vel at mærke uden at danske afgifter og flybilletten til Kina er regnet med.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.