Forside Produkter Mobil

Patenter tegner fremtiden for Apple Watch-remme

-
En sensor på remmen, der sidder ved låsen, kan bruge hud og hår til at verificere brugerens identitet.

Smarture har stadig masser af nye retninger, de kan udvikle sig i.

Nogle gode eksempler er de tre patenter, som de amerikanske patentmyndigheder netop har tildelt Apple. De peger i retning af nogle ganske spændende muligheder for Apple Watch og for andre smarture for den sags skyld. Det handler primært om at gøre noget mere ud af remmen.

Annonce:

Det skal naturligvis nævnes, at der ofte kan være langt fra patentansøgning til virkelighed, og at vi derfor næppe skal forvente at se disse funktioner i Apple Watch lige med det samme. Omvendt har patenter tidligere givet indikationer af, hvilke teknologier, der testes hos tech-producenterne med henblik på senere lancering.

Det mest fremtidsagtige af de nye patenter, som websitet Patentely Apple har gravet op, er nok den selv-strammende rem. Ligesom de ’Back to the Future’-agtige selvstrammende snørebånd, som Nike nu putter i flere og flere af deres sko, kan denne rem selv justere sig ind efter brugerens håndled.

Det betyder rent praktisk, at Apple Watch-fans aldrig mere behøver at holde uret helt ind til armen for at foretage en pulsmåling. Det sidste skal som regel ske med en helt stram rem, og hvis brugeren har gået til den i fitness-centeret kan uret have flyttet sig rundt på armen.

Justerer stramhed efter situationen

Men med denne rem justerer remmen sig selv ind, når det er nødvendigt. Det betyder også, at remmen i princippet kan være sat til en bestemt stramheds-faktor, som brugeren foretrækker, og så blot stramme sig ind under pulsmålingen, for derefter selv at vende tilbage til brugerens præference.

Når vi nu taler om remme, så har Apple også fået patent på en bestemt type lys-indikatorer på remmen, som skal vise bestemte fitness-data. Det kan for eksempel være, hvor langt brugeren er nået i forhold til sine daglige mål, eller resultatet af den førnævnte pulsmåling.

Apple ser i følge patent-teksten rem-lamperne som en måde at give brugeren en mere privat måde at tjekke sine tal på. Det kan være en mere diskret indikation fremfor noget, der vises på skærmen, hvor andre måske kan kigge med over brugerens skuldre.

Endelig har Apple også fået patent på en sensor, der sidder på remmen og kan aflæse hudens mønstre. Når man zoomer langt nok ind på håndledddet, kan hudens tekstur og hårenes placering på håndleddet tilsammen skabe et mønster, der er tilstrækkeligt unikt til at kunne bruges til identifikation af brugeren.

Med andre ord kan sensoren gøre det muligt at låse såvel Apple Watch som iPhone op, blot ved at uret sættes på håndleddet. På den måde kan Apple-enheder holdes åbne, mens brugeren har uret på, og låses i det øjeblik, det tages af.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.