Forside Indhold og distribution Film

Rettighedsadvokater taber strid om ulovlig filmdeling

-
Foto: Shutterstock.com

Pædagogmedhjælper vinder strid mod et rettighedsselskab. Retten nægtede at tage sagen op.

En 25-årig kvinde, anklaget for ulovlig filmdeling, har fredag trukket sig sejrrigt ud af en juridisk strid med det britiske selskab Copyright Management Services (CMS). Det skriver Ritzau, via Fyens.dk.

Byretten på Frederiksberg har nemlig valgt af afvise en sag, hvor rettighedsadvokaterne ville have erstatning for ulovlig deling af en film.

Annonce:

Advokatfirmaet Njord, som repræsenterer CMS, fortalte til retten at selskabet havde indgået aftaler om håndhævelse af ophavsrettighederne for de to filmselskaber, Millenium Media og NU Image.

 

Anklaget for deling af en film

Anklagen lød på at den 25-årige skulle have delt actionfilmen “Homefront” ulovligt via nettet. Her mente de at kunne bevise af delingen var sket fra hendes IP-adresse.

Derfor forlangte de nu 7.500 kroner i erstatning.

Selvom kvindens internetrouter er beskyttet med et kodeord, så nægtede hun at kende noget til filmdelingen. Hendes kæreste forklarede at han heller ikke havde kendskab til sagen.

Retten nåede dog aldrig frem til en afgørelse, for der blev sået tvivl om hvorvidt CMS repræsenterede filmens rettighedshavene. Ifølge den amerikanske rettighedsdatabase er det nemlig et selskab kaldet Homefront Productions, der har rettighederne til den film.

Derfor vurderede retten at CMS ikke havde ret til at anlægge den sag.

 

Flere sager på vej i landsretten

Sagen er blot en af omkring 1.000 erstatningssager fra rettighedsadvokaterne omkring ulovlig filmdeling. Sager der enten er afsluttet eller fortsat verserer.

Procesbevillingsnævnet har i denne uge givet tilladelse til at en håndfuld af de sager nu kan afprøves ved landsretten, fordi de er af principiel karakter.

Dette selvom der normalt er en minimumsgrænse på erstatningskravet på kr. 20.000, før sager kan tages videre til landsretten. Men her har Procesbevillingsnævnet vurderet, at der er behov for at få nogle af sagerne vurderet ved en højere retsinstans.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.