Forside Nyheder

YouSee-kunder står til helt at miste Discovery-kanalerne

-

Discovery afviser at blive en del af YouSee Bland Selv, uden også at være med i tv-pakkerne.

YouSee-kunderne står til at miste adgang til at se fodboldlandsholdet gennem tv-distributionen.

Annonce:

Forleden meldte YouSee ud at de fjerner Discovery-kanalerne fra tv-pakkerne til næste år. Det betyder at kanaler som Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1 og 2, Discovery, Animal Planet, TLC og ID ikke længere vil være en del af de faste tv-pakker hos landets største tv-distributør.

“Vi tager nogle kanaler ud, som bliver set mindre nu, end de gjorde tidligere, og så lægger vi noget mere populært indhold ind i stedet”, forklarer YouSee direktør Jacob Mortensen til Berlingske.

 

Discovery: Ingen Bland Selv alene

I stedet vil YouSee tilbyde Discovery-kanalerne via Bland Selv. Der hvor YouSee-kunderne selv sammensætter deres tv-pakke ud fra point, og så kan dem der ønsker Discovery-kanalerne istedet vælge dem dér.

Men det kan blive svært for YouSee at komme igennem med. Discovery ønsker ikke kun at være en del af Bland Selv. De vil have kanalerne med i tv-pakkerne også, og dermed står YouSee-kunderne til helt at miste adgang til Discovery-kanalerne gennem YouSee.

“Yousee påstår, at seerne kan se vores kanaler via en Bland Selv-løsning fra første januar, men vi bliver aldrig nogensinde en del af Bland Selv alene. Aldrig”, lyder det fra adm. direktør i Discovery Networks Danmark, Christian Kemp, til Berlingske.

 

Discovery kalder konflikten “Helt sort” på deres hjemmeside

 

Kan betyde farvel til Discovery-kanalerne

Dermed ser parterne ud til at stå meget langt fra hinanden, i det avisen Berlingske nu kalder en krig. Hvis de ikke finder en løsning inden årets udgang, så mister YouSee-kunderne adgang til Discovery-kanalerne gennem tv-distributionen.

Sker det, betyder det bl.a. et farvel til fodboldlandsholdet (kvalifikations- og venskabs-kampe), dele af Superligaen, Europa League og dele af sommer OL 2020, for tv-kunderne hos YouSee.

Men netop sporten kan være den dybereliggende årsag til konflikten. Discovery Networks har de seneste år været igennem flere konflikter med tv-distributører i skandinavien, grundet uenigheder om priserne på kanalerne. Dette efter at de har investeret store summer i sportsrettigheder, ikke mindst OL.

 

Se også: Øvrige artikler i tema TV-krigen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.