Forside Produkter HiFi & Surround

B&O fyrer direktøren efter dårlige resultater

-
Foto: recordere.dk

Bang & Olufsen har fyret den administrerende direktør Henrik Clausen, der har stået i spidsen for selskabet siden 2016.

Henrik Clausen, der har været direktør for Bang & Olufsen siden 2019 er blevet fyret. Han bliver erstattet af svenskeren Kristian Teär. Det oplyser B&O i en meddelelse.

Henrik Clausen der tidligere byggede Telenor op, bliver nu afløst af Kristian Teär, der kommer fra Logitech, og som har erfaringen med distribution og salg af produkter i mange forskellige prisklasser.

Annonce:

“Kristian Teär har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen”, siger bestyrelsesformand Ole Andersen i meddelelsen

B&O har det svært og seneste kvartal blev en ren katastrofe, med et salg der er styrtdykket.

Omsætningen i det første kvartal i det ny regnskabsår blev på blot 419 millioner kroner. Det er 30,3% lavere end samme kvartal året før.

Den voldsomme nedgang i salget betyder at Bang & Olufsen kom ud af regnskabsårets første kvartal med et underskud efter skat på 106 millioner kroner – mod et minus på 4 millioner kroner i samme kvartal sidste år.

B&O havde på forhånd forventet et udfordrende kvartal grundet mangel på produkter. At produkter der solgte godt sidste år enten er udgået nu, eller faldet i salg, mens flere nye produkter først kommer til salg i det følgende (indeværende) kvartal.

Annonce:
Forrige artikelSonos Flex: Lej dit musiksystem
Næste artikelWaoo – Vi beholder Discovery og lukker for analogt
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.