Forside Nyheder

Efterforskningen: TV 2 laver fiktionsserie over opklaringen i ubådssagen

-
Pilou Asbæk og Søren Malling som henholdsvis anklager Jakob Buch Jepsen og drabschef Jens Møller i Tobas Lindholms ‘Efterforksningen’. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Optagelserne til TV 2s nye fiktionsserie ’Efterforskningen’ er i gang.

Ubådssagen bliver nu til en tv-serie, set fra politiets og anklagemyndighederne side. Her følger vi bl.a. drabschef Jens Møller, spillet af Søren Malling, og anklager Jakob Buch Jepsen, spillet af Pilou Asbæk.

TV-serien vil give et unikt indblik i Jens Møller og Københavns Politis imponerende og komplekse efterforskning, der førte til opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Annonce:

Serien, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, er blevet til i tæt samarbejde med Jens Møller selv og Kim Walls forældre.

“Det er med stor ydmyghed, jeg er gået ind i at skabe ’Efterforskningen’. Der følger et stort ansvar med, når man vælger at fortælle historier om voldsomme begivenheder fra den virkelige verden. Derfor er jeg mere end taknemmelig for den opbakning, jeg møder – også fra nogle af Danmarks og Sveriges dygtigste skuespillere”, fortæller instruktør Tobias Lindholm.

’Efterforskningen’, der bliver på i alt seks afsnit, ventes at få premiere i efteråret 2020. Serien, der på engelsk har fået titlen ’The Investigation’, produceres af Miso Film i co-produktion med Outline Film for TV 2 DANMARK, SVT og Viaplay.

 

Cast

Det er et stærkt cast, der spiller med i ’Efterforskningen’, og udover Søren Malling i rollen som drabschef Jens Møller medvirker store navne som Pilou Asbæk (’Krigen’, ’Kapringen’, ’Game of Thrones’), der spiller anklager Jakob Buch-Jepsen, mens rollerne som Ingrid og Joachim Wall spilles af to af Sveriges helt store stjerner Pernilla August (’Star Wars’, ’Arvingerne’, ’Kursk’, ’Den gode vilje’) og Rolf Lassgård (’Manden de kaldte Ove’, ’Efter brylluppet’, ’Jægerne’).

Derudover medvirker Laura Christensen (’Gidseltagningen’), Charlotte Munck (’Mens vi lever’), Henrik Birch (’Klumpfisken’), Hans Henrik Clemensen (’Herrens Veje’), Dulfi Al-Jabouri (’Underverden’) og Anders Juul (’Badehotellet’).

 

Annonce:
Forrige artikelElgiganten lancerer kundeklub med medlemsfordele
Næste artikelNu kan Siri styre Spotify, også i bilen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.