Forside Produkter Mobil

Husker du Banana Phone? Nu er den tilbage

-

”RingRingRingRingRIngRingRing – BANANA PHONE!”

Hvis dit kørekort viser, at du har nået en vis alder, kan du måske huske, da en ringetone med ovenstående, storslåede lyrik invaderede en hel del telefoner over det ganske land. Ordene var akkompagneret af en top-irriterende ørehænger, der var svært at få ud af hjernen, når først, den sad der.

Annonce:

I en tid, hvor både spilkonsol- og mobiltelefon-nostalgi hersker, er ’Banana Phone’ nu tilbage. Og ikke nok med det, du kan oven i købet foregive at tale i en banan-telefon, når ringetonen indikerer, at nogen har ringet til dig.

’Bananaphone’-sangen handlede netop oprindeligt om en telefon formet som en banan, og denne er nu blevet til virkelighed. Eller næsten. For ligesom flere andre telefonrør med mere, som lige nu sælges i nostalgiens navn, er der tale om en Bluetooth-enhed.

Der er altså ikke nogen telefon i banantelefonen, bananen forbinder sig i stedet til smartphonen i din lomme. Men det er der jo ingen, der kan se, hvis du står midt på gaden og taler i bananen – og hvis du altså er nok af en humør-sjover til at lave spas i gadebilledet.

I 2017 dukkede Banana Phone op som et sus fra fortiden via en crowdfundingt-kampagne, men den blev aldrig nogen videre succes. Dette skyldes ifølge flere anmeldelser, at kvaliteten simpelthen var for ringe – hvilket også gjaldt, når Bluetooth-røret skulle afspille selve sangen.

En bedre banan

Nu kommer der imidlertid en ny udgave af Bluetooth-bananen, hvis du skulle være varm på at fjolle lidt, når du taler i telefon. Den nye version er i følge skaberen, der har talt med The Verge i stand til at spille ’Bananaphone’-sangen i et langt højere lydniveau.

Efter sigende kan den næsten konkurrere med små Bluetooth-højttalere, men man skal dog ikke forvente hifi-lydkvalitet. Til gengæld skulle opkalds-lydkvaliteten være blevet øget væsentligt, så det ikke koster på den front, hvis du får lyst til at tale i en banan. Batteri-levetiden er også blevet fordoblet, så den nu kan klare 20 timers taletid.

Det var den canadiske børnemusiker Raffi, der i sin tid skrev og indspillede Bananaphone-sangen på et album af samme navn, der udkom i 1994. Den blev et hit på børnemusik-scenen, og fandt dermed vej til ringetone-markedet, der var kæmpestort omkring årtusindeskiftet.

Af samme grund er sangen også blevet genindspillet i versioner, der spænder fra dødsmetal over dubstep og barbershop til bluegrass. Hvis du skulle have lyst til at investere i banantelefonen, kommer den nye version til at koste 40 dollar, eller omtrent 300 kroner før danske afgifter.  Den skulle dukke op i diverse netbutikker sidst i november.

 

 

Annonce:
Forrige artikelSkjult port fundet i Apple TV
Næste artikelElgiganten lokker: Mød Astralis og snup et spil med dem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.