Forside Produkter Gadgets

MINI-TEST: Google NEST Mini

-
Google NEST Mini kommer i 4 forskellige farver.

Google har opdateret deres mindste smarthøjtaler, NEST Mini, og vi har testet den lille ny, og på få områder er den blevet bedre, og et enkelt sted dårligere.

Google annoncerede deres nye NEST Mini 2nd Generation, der er en mindre opdatering af første generation. Udover et nyt strømstik og nogle nye sensorer er det så som så med nyhederne.

Lad mig lige slå fast, at der lige nu ikke er nogen bedre smart assistent end Google Assistant – Hverken Apples Siri eller Amazons Alexa når Google Assistant til sokkeholderne hvis man ønsker at tale dansk til sin digitale assistent.

Annonce:

 

Den lille NEST Mini kommer i en lille kasse

Udpakning og installation

Den nye NEST Mini kommer i en lille kasse, der udover den lille smart højttaler indeholder en strømforsyning, og der kommer min eneste anke imod den nye generation af NEST Mini. Google har droppet USB, og valgt en helt almindelig strømforsyning, som så gør du skal slæbe endnu en strømforsyning med på rejser, hvis du ønsker at have din NEST Mini med som rejsehøjttaler.

Jeg skal ikke kunne fortælle bevæggrundende for den beslutning, men for mig er det ærgerligt at Google har fravalgt USB til fordel for deres egen strømstik.

 

Den nye strømforsyning i stedet for USB

Google NEST Mini ligner ellers sig selv, men der er kommet få ændringer. Google har implementeret et lille hul/hak på bagsiden, der gør du nu kan hænge din Google NEST Mini på væggen, og så har de installeret en nærhedssensor, der gør at den bedre kan agere når der tales til den.

Der er en lille kontakt på siden af højttaleren, der gør at du selv kan vælge om de indbyggede mikrofoner skal være tændt eller slukkede.

Der er kommet to nye dioder i kanten af højttaleren, som bruges sammen med nærhedssensoren til at sætte lydstyrken. Dette kan så ses på de 4 dioder der er i centrum af højttaleren. Men eller er der ikke meget nyt i selve hardwaren. Det er selve Google Assistant der bliver bedre og bedre. 

Installationen foregår via Google’s Home app, der findes til både iOS og Android, og det tager ikke mange minutter før den lille NEST Mini er klar til brug. En af de smarte nyere funktioner, er at den kan kende forskel på hvem det er der taler til den.

En ulempe derimod er at den stadig ikke kan bruge e-post og kalender fra Google G-Suite.

 

Hvordan lyder den som højttaler

Google NEST Mini koster 449 kroner, og det kan høres. Som musikhøjttaler er den under middel, og det er næsten ligemeget hvad man smider efter den, så er det vist kun højttaleren på din Smartphone og de mindste JBL højttalere der lyder meget dårligere.

Men igen, den koster 449,- og oven i det får du en smart-assistent med i prisen, og så lyder den egentlig OK.

Og du kan bruge den direkte med flere forskellige musiktjenester som YouTube Music og Spotify Cast, men du kan også bruge den med Google Cast og Bluetooth, så du kan sagtens bruge den med mange andre tjenester hvis du vil det.

 

 

Den nye NEST Mini kan hænges på væggen

Daglig brug

Jeg er iPhone bruger, og alligevel er det Google NEST der står overalt i mit hjem. Især NEST Smart Hub som jeg bruger sammen med mine NEST sikkerhedskameraer som jeg har flere steder.

Og jeg er glad for Google Assistant. Jeg bruger det bl.a. til at styre mit HUE lys, og kan også bede den om at afspille videoer og serier på YouTube og ViaPlay. Det virker også med NEST Mini, hvor man kan bede den om at starte en bestemt film eller serie på de nævnte tjenester.

Oven i det virker det også med min dørklokke, der gør at alle NEST enheder ringer og siger “Der er nogen ved døren”, når folk trykker på dørklokken.

En af de nye funktioner på NEST Mini er nærhedssensoren, der gør at den kan se at du sætter din hånd over imod højttaleren og så tænder to dioder på ydersiden af højttaleren, der kan bruges til at skrue op eller ned for lydstyrken. Dette kan stadig gøres ved sat bede den om at “sæt lydstyrke til 50%” hvis man ikke vil have fedtede fingre på højttaleren.

Udover det kan den både svare på de fleste spørgsmål man måtte have, og hjælpe med at oversætte mellem sprog.

Det er rigtigt at du naturligvis giver Google fuld adgang til dit hjem, og det må være op til hver enkelt om det er noget man har tillid til at Google administrerer ordentligt.

 

Konklusion

Google NEST Mini er for mange en rigtig god start smart-højttaler til at komme igang med smarte assistenter, og til prisen får man fine funktioner og et OK design.

Personligt vil jeg hellere købe NEST Home Hub som også har en skærm, som gør du kan bruge den som både fotoramme og afspille YouTube videoer.

Men har du 449,- kroner og gerne vil prøve kræfter med en smart-assistent som taler dansk, så du uden problemer f.eks. kan styre dit Philips Hue lys ved at sige “OK Google, tænd lyset i stuen”, så er Google NEST Mini et fremragende køb.

Du kan se aktuel dagspris her.

Annonce:
Forrige artikelVIDEO: Den endelige trailer til ’Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker’
Næste artikelRadio 24syv bliver ikke DAB kanal og lukker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.