Forside Produkter Mobil

Nu kommer Huaweis foldbare Mate X – men kun i Kina

-
Huawei Mate X, front udfoldet

Det lignede ellers en overhaling indenom.

Da Samsung fik problemer med deres nye, foldbare smartphone, Galaxy Fold, blev lanceringen af den udskudt. Det ville have været helt oplagt for Huawei at lancere deres tilsvarende model i Samsungs fravær. Men sådan blev det ikke.

Annonce:

Samsung har nu officielt lanceret Fold, og Huawei Mate X kommer således på markedet som nummer to i den nye foldbare kategori. Og for at det ikke skal være løgn, så vælger Huawei tilmed helt at undgå at konkurrere med Samsung på de internationale markeder.

Hvor Fold er lanceret i langt de fleste af Samsungs kernemarkeder, kommer Mate X kun på gaden i Huaweis hjemland, Kina – i hvert fald i første omgang. Det sker 15. november. Den kinesiske pris ligger på 17.000 yuan, eller ca. 16.150 kroner før danske skatter og afgifter.

For det beløb får køberne en 5G-version af Mate X, der har 8GB RAM og 512GB lagerplads. Det ser dog ud som om, det godt kan betale sig at vente nogle måneder med at købe, hvis du f.eks. i embeds medfør tager til Kina engang imellem.

International launch ”under overvejelse”

Huawei har nemlig allerede indikeret, at der lander en ny version af Mate X til marts, der primært har små opgraderinger. Det er især det centrale chipset, der bliver opgraderet fra firmaets egen Kirin 980 til den nyeste version, Kirin 990. Sidstnævnte har 5G-understøttelse indbygget, hvor 980’eren skal have hjælp af separate chips.

Det er muligvis også derfor, at Huawei kun vælger at sende Mate X på gaden i Kina i første omgang. Til marts kan en handelsaftale være faldet på plads mellem USA og Kina, sådan at firmaet igen kan få adgang til det amerikanske marked – og især til amerikansk software, som f.eks. de apps, der kommer fra Google.

Samtidig undgår Huawei derved at skulle sende en foldelig smartphone på gaden, blot for at skulle markedsføre den forfra få måneder senere. Det skal dog siges, at Huawei siger til websitet Engadget, at den internationale lancerings-strategi p.t. er under overvejelse.

Hvis Huawei vælger først at gå ud internationalt med 2020-versionen af Mate X, kan køberne kan få et bedre indtryk af at eje en foldbar telefon fra begyndelsen. Det sidste indbærer som bekendt en vis risiko, fordi foldbare telefoner stadig er ret skrøbelige. Det store skærm-overfladeareal gør dem mere sårbare, og det gælder ikke mindst for Mate X, der hele tiden har skærmen vendt udad.

Huawei har dog ikke valgt den samme strategi som Samsung, der tilbyder en slags concierge-service sammen med Fold. I stedet vil Huawei blot reparere skærmen, hvis den går i stykker, og det kommer til at koste et beløb svarende til omkring 2.200 danske kroner.

Annonce:
Forrige artikelApple TV+ planlægger sci-fi-storserie baseret på Isaac Asimov
Næste artikelSnart reguleres licensen yderligere ned
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.