Forside Nyheder

OFFICIELT: YouSee har opsagt sin kontrakt med Discovery

-
Discovery kalder konflikten “Helt sort” på deres hjemmeside

YouSee sendte i går den 30. september en formel opsigelse af sin aftale med Discovery. Det betyder, at YouSee nu står uden 11 af Discoverys kanaler fra årsskiftet.

Discovery har her til morgen udsendt en pressemeddelse hvor de fortæller at samarbejdet mellem dem og YouSee nu officielt er opsagt fra 1. januar 2020.

Vær opmærksom på dette kun kan tages som et partsindlæg i konflikten mellem YouSee og Discovery.

Annonce:

 

Her er pressemeddelsen

”YouSee har nu formelt opsagt sin aftale med Discovery. Vi modtog en opsigelse fra dem i går. Det betyder desværre, at vi fra og med 1. januar ikke længere har en aftale med YouSee,” fortæller administrerende direktør Christian Kemp, og fortsætter:

”YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i sit Bland Selv-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om. Som vi hele tiden har sagt, bliver det ikke aktuelt fra vores side. Ændringen vil i princippet betyde, at YouSee vil forskelsbehandle os som kanalgruppe, da vi er de eneste, som kun ville ligge i Bland Selv – og at de i realiteten ikke vil betale for vores kanaler. Så konsekvensen er kort sagt, at alle YouSee-kunder står uden vores kanaler fra 2020.”

Et af YouSees centrale argumenter for at lægge Discoverys kanaler i Bland Selv er, at det skaber frihed for YouSees kunder.

Det argument køber Christian Kemp dog ikke:

”Hvis det her virkelig handler om valgfrihed og fleksibilitet, så burde YouSee fjerne de faste TV-pakker og flytte alle kanaler over i Bland Selv inklusive deres egen kanal Xee – og ikke kun Discoverys. I mine øjne er det desværre slet ikke det, der er målet for YouSee: YouSee bruger i stedet sin dominerende markedsposition til at presse Discovery ud af TV-markedet og diktere, hvilket TV-indhold deres kunder skal se.” 

 

Discovery og YouSee-sagen kort fortalt

– Tirsdag d. 17. september klokken 9 udsendte YouSee 4 pressemeddelelser, hvori de oplyste om en tættere tilknytning/partnerskab til hhv. TV 2, Nordisk Film og C More.

– Samtidig er en række kanaler fra Nent Group og TV 2 varslet en bedre placering i tv-pakkerne. YouSee varslede i samme ombæring, at samtlige af Discoverys 11 kanaler blev fjernet fra kanalpakkerne, og at de udelukkende ønsker at beholde disse i deres ’Bland Selv’ løsning

– Discovery var ikke varslet om ændringen på forhånd og meldte ud allerede samme dag, at en ren Bland Selv-løsning ikke er et scenarie, man vil forhandle om. En udmelding, Discovery siden har fastholdt i pressen og gennem annoncering i store kampagner.

– YouSee har desuagtet fastholdt, at de er i forhandling med Discovery. Det har Discovery afkræftet med henvisning til, at der ingen dialog har været med YouSee, siden de orienterede om ændringerne gennem pressen, bortset fra opsigelsen af kontrakten, som Discovery modtog per brev i går.

 

Se også: Øvrige artikler i tema TV-krigen
 

Annonce:
KILDEPressemeddelse, Discovery Networks
Forrige artikelSony sænker prisen på PlayStation Now
Næste artikelSå blev Apple også ramt af Trumps handelskrig med Kina
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.