Forside Indhold og distribution Musik

Sony: 3D-musik kommer på 4 streamingtjenester

-

TIDAL og Deezer er med i det nye musikalske økosystem med 3D-lyd fra 360 Reality Audio

Sony er gået sammen med artister, streamingtjenester og partnere fra musikindustrien om at etablere et økosystem for 3D-lyd kaldet 360 Reality Audio.

Annonce:

Fire musikstreamingtjenester i Europa og USA bliver en del af 360 Reality Audio, der er en milepæl indenfor musikindustrien.

I 360 Reality Audio ligger de enkelte stemmer og instrumenter indspillet som objekter, der kan repræsenteres i lytterummet så det lyder som om man sidder midt på scenen, omgivet af musikere og sangere.

Her fra efteråret 2019 vil det være muligt for lyttere i Europa og USA at lytte til ca. 1.000 sange i det nye format. Sangene fra bl.a. Billy Joel, Bob Dylan og Pharrel Williams vil være tilgængelige via streamingtjenesterne Amazon Music HD, Deezer, nugs.net og TIDAL.

Når lyttere hører musikindhold, der er produceret i 360 Reality Audio-formatet, vil de opleve en fordybelse i lyd, der nøje efterligner det omni-retningsbestemte lydbillede, man oplever til en koncert.

Sony arbejder sammen med store pladeselskaber (Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group), Live Nation, forskellige musiktjenester og andre musikorganisationer om at udvikle teknologi, der kan skabe et musikalsk økosystem omkring 360 Reality Audio.

Desuden vil Sony også levere specifikationer for 360 Reality Audio-musikformatet i samarbejde med Fraunhofer IIS, der er en del af Europas største organisation for anvendt forskning.

 

Kompatibelt indhold

I de kommende uger vil ca. 1.000 sange være en del af 360 Reality Audio.

Desuden er det planlagt, at mere musik vil blive tilføjet fra Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group.

De første 1.000 sange vil både være de nyeste hits, men også tidløse klassiker.

 

Kompatible enheder

Når 360 Reality Audio bliver lanceret, kan oplevelsen nydes på både hovedtelefoner og trådløse højtalere.

Hovedtelefoner: 360 Reality Audio kan opleves med hovedtelefoner fra de fleste producenter, når de bliver brugt sammen med en Android™/iOS-smartphone, der har en app fra en af de kompatible streamingtjenester installeret.

Desuden kan lyttere nyde et tilpasset og fordybende lydbillede, der er perfekt optimeret til den enkelte bruger, når man benytter Sonys hovedtelefoner og den tilhørende “Sony Headphones Connect” app. Denne app analyserer brugerens lytteoplevelse ved at tage billeder af ørets dimensioner og udnytte Sonys unikke algoritme.

Højtalere: For at opleve 360 Reality Audio med højtalere, skal brugerne have et højtalersystem, der benytter Sonys unikke dekoder af 360 Reality Audio-musikformatet, indeholder flere højtalerenheder og understøtter digital signalbehandlingsteknologi. Kompatible sange kan afspilles via Echo Studio sammen med Amazon Music HD.

Ydermere samarbejder Sony med flere platform- og chipsetudbydere for at udbrede 360 Reality Audio til en række enheder i fremtiden:

  • Enheder med indbygget Amazon Alexa
  • Enheder med indbygget Google Chromecast

Samt via chipset, der er produceret af Media Tek Inc., NXP Semiconductors N.V. og Qualcomm Technologies International, Ltd.

 

360 Reality Audio-musikformatet

I samarbejde med Fraunhofer IIS, der er en del af Europas største organisation for anvendt forskning, vil formatet være kompatibelt med MPEG-H 3D Audio, der er en international og åben lydstandard samt optimeret for musikstreaming.

For flere detaljer, besøg følgende hjemmesider:

Den officielle hjemmeside for 360 Reality Audio: https://www.sony.net/360RA/

Udforsk artisternes egne historier om det nye 360 Reality Audio-format på Music.com: http://www.music.com/360RA

 

Se også

Se også: Sony: 3D-musik på vej

 

Annonce:
Forrige artikelApple TV app klar hos konkurrenten Roku
Næste artikelMere Google-nyt: Goddag til trådløse Pixel Buds, farvel til Daydream VR
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.