Forside Nyheder

Viasat og Canal Digital fusioneres

-

NENT og Telenor er blevet enige om at slå satellitoperatørene Canal Digital og Viasat sammen.

Satellitmarkedet konsolideres. NENT, Nordic Entertainment Group, og Telenor har besluttet sig at slå deres satellitforretninger sammen.

Annonce:

Det betyder at Viasat og Canal Digital fusionerer og bliver ét selskab, Der vil være tale om et joint venture, hvor Telenor og NENT ejer hver 50%. Fusionen ventes at spare de to selskaber for 650 mio. SEK årligt fra 2022.

“Vi er meget glade for at kunne annoncere dette game-changing joint venture med Telenor. Det er en perfekt timing at kombinere Viasat Consumer og Canal Digital”, fortæller Anders Jensen, adm. direktør i NENT, i en pressemeddelelse som ITWatch bringer uddrag af, og han fortsætter:

“Vi skaber en ny stor tv-operatør, der vil skabe en bæredygtig værdi for kunder og ejere, og være i stand til at konkurrere med store, regionale og lokale konkurrenter”.

De to satellitoperatører havde tilsammen 1,25 millioner abonnenter i Norden ved udgangen af 1. halvdel i år.

“Det nye joint venture-selskab vil kombinere styrkerne hos Canal Digital og Viasat Consumer”, fortæller Jørgen C. Arentz Rostrup, CFO i Telenor Group i samme meddelelse.

Den kommende nye satellitoperatør vil sende via Telenors satellit-position på 1° vest.

Såfremt fusionen godkendes af EUs konkurrencemyndigheder vil det nye selskab kunne være en realitet i løbet af første halvår af 2020. Selve den praktiske del af fusionen mellem Viasat og Canal Digital ventes at kunne ske gennem 2020 og 2021.

 

Annonce:
Forrige artikelRadio 24syv bliver ikke DAB kanal og lukker
Næste artikelApple TV+ planlægger sci-fi-storserie baseret på Isaac Asimov
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.