Forside Produkter Auto

Den nye Tesla-Cybertruck er inspireret af en Bond-bil – og billigere end forventet

-

Teslas nyeste elbil deler virkelig vandene med sit design.

Da Elon Musk viste den robuste pickup-truck med det…usædvanlige…design, eksploderede de sociale medier med både hæder, latterliggørelse og især en masse mennesker, der ikke lige vidste, hvad de skulle mene.

Journalisten Nilay Patel fra The Verge kaldte den nye Tesla Cybertruck for ”en trekant uden vinduesviskere” på Twitter. Andre mente, at det så ud som om, Elon Musk var ved at gøre klar til en post-apokalyptisk gadekrig ved at lancere en model, der ligner noget fra en af Mad Max-filmene.

Annonce:

Men sandheden er, at pickup-truckens design er inspireret af en noget mindre, men ret legendarisk bil. Er du en mandlig Rec-læser på alder med Elon Musk (og ovennævnte skribent, i øvrigt) er der en god chance for, at du enten har leget med en modeludgave af denne bil.

Der er også en god chance for, at du har forsøgt at tegne den på et tidspunkt, og sjovt nok ligner Cybertruck netop en børnetegnet version af den specifikke bil, der har inspireret designet. Der er tale om James Bonds hvide Lotus Esprit fra 1977-filmen ’The Spy Who Loved Me’.

Kun lidt dyrere end Model 3

Elon Musk har peget denne bil ud som inspirationskilde til designet, og når dette faktum er sunket ind i hjernebarken, er det langt nemmere at se ligheden – til trods for at Tesla Cybertruck er meget større og mere…klodset (og ikke kan forvandle sig til en ubåd). Elon Musk ejer faktisk endda den bil, der blev brugt i filmen.

En Lotus Esprit Turbo i stil med den, James Bond brugte i 1977.

Det allermest overraskende ved den store Cybertruck er at den kan køre lige så langt på en opladning som den noget mindre Model 3 – og at den er næsten lige så billig. Startprisen for en Cybertruck er i skrivende stund ikke angivet på Teslas danske hjemmeside.

Men i USA koster den 40.000 dollar mod Model 3’erens 35.000. Den danske startpris på en Model 3 ligger på lige over 376.000 kroner, så mon ikke man skal regne med at Cybertruck kan købes i Danmark for lige over 400.000 kroner, når lander i 2021? Du kan i øvrigt forudbestille den nu ved blot at lægge en tusse i depositum.

Hvis du i stedet lægger 50.000 kroner, får du en garanti for, at din Cybertruck kan blive helt selvkørende, når teknologien er tilgængelig. Som nævnt kan basis-modellen køre lige så langt som en Model 3 på en opladning, men den kan også fås i en version med op til 800 kilometers rækkevidde – der naturligvis koster en hel del mere.

Næsten skudsikker

For topmodellen skal du lægge 30.000 dollar ekstra, eller lige under 200.000 ekstra kroner. Men så får du også firhjulstræk (det kan du også få i mellemmodellen, der koster omkring 65.000 kroner ekstra), og muligheden for at trække trailer-læs på til syv ton. På ladet bagpå kan du læsse den med op til omkring 1500 kg.

Der kan sidde seks mennesker i Cybertruck, der accelererer fr 0-100 km/t på mindre end 2,9 sekunder og har en 17” skærm som instrumentbræt. Cybertruck er lavet i rustfrit stål, der ifølge Tesla er nærmest skudsikkert. Under præsentationen af monstrummet tidligt fredag morgen dansk tid bankede de på en model med en lægtehammer uden at der skete ret meget.

Til gengæld skal der arbejdes lidt på ruderne. En af Teslas designere kastede nogle hårde kugler mod en af sideruderne, og det var vist meningen, at der ikke skulle ske noget ved det. Men ruden blev alligevel knust – selv om, som Elon Musk bemærkede – kuglen ikke gik igennem.

Tesla har annonceret, at man vil kunne købe et “camper”-tilbehørssæt til ladet på Cybertruck. Ladet kan i øvrigt også dækkes til med et solpanel, der kan hjælpe med at lade bilen op.
Annonce:
Forrige artikelSådan sikrer du dit barns Aula
Næste artikelFør Black Friday: 65″ LG OLED C9 allerede set til 11.999 kr.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.