Forside Nyheder

Godkendt: Licensen falder til næste år

-

Nu er licensnedsættelsen til næste år en realitet. Er nu stemt igennem i Finansudvalget.

Licensnedsættelsen for 2020 er stemt igennem. Det skriver MediaWatch.

Annonce:

Selvom der allerede forelægger en plan for hvordan licensen gradvist nedsættes, for til sidst at være helt væk i 2022 og der erstattet af skat, så kræver det godkendelse hvert år i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Det foregår ved at der udarbejdes såkaldte aktstykker, der er et slags budget for en prisfastsættelse, og så stemmer Finansudvalget på Christiansborg om de forskellige aktstykker.

Ved sidste møde lykkedes det ikke at få stemt aktstykket for nedsættelse af medielicensen i 2020 igennem, da støttepartierne til regeringen var imod. Licensnedsættelsen er noget den tidligere VLAK-regering vedtog sammen med Dansk Folkeparti, og flere partier i rød blok er imod.

Nu blev licensnedsættelsen så alligevel stemt igennem i Finansudvalget i dag, men uden støtte fra Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, der alle stemte imod.

Aftalen betyder at licensen til næste år sættes ned til kr. 1.353/år per husstand.

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee sætter prisen op på bredbånd for mange kunder
Næste artikelRagnarok klar på Netflix til januar, se første teaser her
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.