Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei Nova 5T – En mellemklasse telefon med gode specifikationer

-
Huawei Nova 5T

Vi har testet Huawei’s Nova 5T, som skal være en mellempris telefon til under 4.000 kr., med gode specifikationer og godt kamera.

Huawei er under massivt pres på deres marked for smartphones. Ikke på grund af dårlige produkter, men på grund af den blokade Trump har lagt på samhandel med amerikanske virksomheder. Det gør at nye telefoner p.t. ikke kan få Google Services installeret. Men Nova 5T er lanceret før den blokade indtraf, og derfor kommer Huawei’s nye mellemklasse telefon med Google Services og gode specifikationer til prisen.

Vi har testet deres nye Nova 5T som koster 3.699,-

Annonce:

 

Udpakning og installation

Huawei Nova 5T kommer i en flot hvid æske, der udover telefonen indeholder en Huawei Super Charge USB oplader, et USB-A til USB-C opladnings kabel og en USB-C til mini-jack adapter.

Telefonen vi testede kom i farven Crush Blue, men kan også fås i farverne Black og Midsummer Purple. Modellen kommer med 6GB RAM og 128GB lagerplads, og har et 6.26-tommer Huawei Punch FullView Display.

 

De fire kameralinser på bagsiden af Nova 5T

På bagsiden finder man fire kamera objektiver, og på forsiden har den så fået et hul til et selfie-kamera, der sidder anonymt i venstre side af toppen af skærmen.

På højre side finder man lydstyrke, og en tænd/sluk knap med indbygget fingertryksaflæser, og i bunden finder man et USB-C stik til opladning og tilsluting af kablede hovedtelefoner. På venstre side er dual-SIM skuffen, der understøtter to NanoSIM kort.

Designet er elegant, og farven vi testede passede flot til telefonens design. Skærmen har en lille anonym kant rundt, og bagsiden er beklædt med glas, selvom der ikke er trådløs opladning indbygget. Siderne er lavet af aluminium, og samlingskvaliteten føles helt i top.

Telefonen vejer 174 gram og den er ikke mere end 7,87 millimeters tyk.

Installationen er hurtig og let, og telefonen kommer med Android 9 og EMUI 9.1, og den får nyeste sikkerhedsversioner installeret løbende.

 

Skærmen: 6.26 tommer, og med et hole-punch

Skærmen på 6.26 tommer kalder Huawei All-View-Display, der kun er afbrudt af et lille 4,5 mm. hul til et selfie-kamera i toppen af venstre hjørne på skærmen.

Skærmen er IPS LCD capacitive, og tilbyder visning af op til 16 mio. farver, og har rigeligt med lysstyrke til at kunne ses i forskellige lysforhold. Opløsningen er på 1.080 x 2.340 pixels, 19.5:9 ratio (412 ppi).

Farverne og kontrast står flot, og du kan i indstillingerne vælge hvad farvetilstand du vil køre skærmen i.

 

Fingeraftrykslæseren på Huawei Nova 5T

Den indbyggede fingeraftrykslæser imponerer

Fingeraftrykslæseren er placeret i tænd/sluk knappen, og den virker imponerende godt, ligesom placeringen føles rigtigt. Jeg var i tvivl om det ville være lettere at snyde den når læsefeltet er så meget mindre end mange andre fingeraftrykslæsere. Den er imponerende hurtig, og låser din telefon op på 0.3 sekunder, og det virker bare hver gang.

Oven i det kan du også bruge front-kameraet til at låse skærmen op, men det brugte jeg ikke så meget fordi jeg synes at fingeraftrykslæseren gjorde det så godt og sikkert som jeg gerne vil have.

 

Huawei Nova 5T

Ydelsen er godkendt

Huawei Nova 5T kommer med Huawei’s eget Kirin 980 chipset, der også sidder i Mate 20 Pro, så det er ikke et sløvt chipset, og selvom den i benchmark tal ikke kan følge med hverken Snapdragon 855 eller Apples A13, så er tallene fine nok til at du får en telefon, der på ingen måde føles langsom.

På GeekBench 5 Pro får Huawei Nova 5T en Single-Core score på 674 og 2.407 på Multi-core, mens den i AnTuTu Benchmark scorer 296.820.

Smartphone modelGeekBench 5
Single Core
GeekBench 5
Multi Core
iPhone 11 Pro Max13333459
OnePlus 9 Pro11243514
Samsung Galaxy S21 Ultra11073449
OnePlus 8 Pro9023322
OnePlus 8T8933175
Huawei P40 Pro7552930
Samsung Galaxy S20 Ultra9272861
Samsung Galaxy Note20 Ultra8952514
OnePlus 7T Pro7892873
OnePlus 7T Pro McLaren Edition7852757
OnePlus 7T7822751
OnePlus 7 Pro7502842
Samsung Galaxy Fold7032621
Huawei Nova 5T6742407

Telefonen kommer som tidligere skrevet med 6GB RAM og 128 lagerplads, og det er rigeligt for de fleste almindelige Android Smartphone brugere, der har deres billeder og musik liggende i skyen.

Huawei har opgraderet deres fil-system, så det ny bruger Huawei’s ’Extendable Read-Only File System’ (EROFS), der øger den gennemsnitlige hastighed og selv rydder op i filerne for at sikre maksimal plads.

Vi testede flere forskellige programmer og spil, og oplevede ingen forsinkelser i brug af flere programmer samtidigt. På spil har Huawei Nova 5T også GPU Turbo 3.0-teknologi, der ifølge Huawei giver endnu bedre ydelse på mange spil.

Den indbyggede højttaler tilbyder ikke stereo-lyd, men du kan sagtens høre endog højt musik fra YouTube uden den lyder alt for skinger.

 

Huawei Nova 5T

Batteritid imponerer

Huawei Nova 5T kommer med et 3.750 mAh-batteri, der let bringer de fleste igennem en hel dags normalt forbrug. Jeg havde mellem 25-30% batteri når jeg gik i seng, og havde startet med 100% ved 7’tiden om morgenen.

Og er du hard-core gamer eller videokigger med høj musik, så kan du hurtigt genoplade telefonen på lidt over en time. Og du kan på en halv time oplade telefonen til 50% batteri.

Sammen med telefonen får du Huawei’s 22,5 W SuperCharge-oplader, og det gør at du hurtigt får strøm på. Huawei Nova 5T kommer uden trådløs opladning.

Batteriet er godkendt

 

Huawei Nova 5T

Hvordan virker den som telefon

Huawei Nova 5T kommer med dual-sim support, og understøtter også alle de vigtigt trådløse protokoller på WiFi, 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter både LTE 4/5G.

Opkald virker fint, og de indbyggede antenner gav godt signal på både 3 og Telenor som vi testede med i Hovedstadsområdet.

Du får også Bluetooth 5 og NFC, og så har Huawei Nova 5T support for Miracast, der gør at du kan streame billeder og video direkte til andre enheder, der understøtter den protokol. Det undrer mig at Huawei har valgt at kalde det “Nem Projektion” på dansk. Det er der da ingen der kan finde ud af er det samme. Det svarer jo til at vi så også skiftede navnet Bluetooth ud med “trådløs ting”.

Og så har den ligesom de andre Huawei telefoner understøttelse for alle de vigtige GPS protokoller fra A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS. Og den har dual-band GPS, så du kan få endnu mere præcis placering.

Så er der operativsystemet. Jeg har intet dårligt at sige om Android 9, men jeg kan altså stadig ikke forlige mig med Huawei’s EMUI brugerflade. Selvom den de seneste år er blevet pænere, så tager jeg stadig mig selv i at installere Nova-Launcher efter nogle timers brug. Det er som om Huawei stadig ikke kan lade være med at lade sig inspirere af iOS, selvom Android på mange områder har gjort det bedre end iOS. For Huawei EMUI har nogle smarte funktioner. F.eks deres “knock” funktion for at tage et screen-shot er genial. Du slipper for at rode med lydstyrke og tænd/sluk knappen, og trykker bare en enkelt gang med knoen på skærmen, så har du taget et screenshot.

Og så kan jeg stadig godt lide at Huawei bruger Swiftkey som standard tastatur, fordi det er det jeg bruger på alle mine andre enheder.

Så daglig brug som telefon er også godkendt, især når det er så let at skifte EMUI ud med noget andet, hvis man som mig ikke kan lide brugerfladen.

 

For prisen får du et endog rigtigt godt kamera … eller fem

Huawei har længe været kendt for at deres evne til at tage sindsygt gode billeder, og her er Nova 5T ingen undtagelse. På bagsiden finder du hele 4 kameraer, der kan bruges på mange forskellige måder.

  • 16MP, Ultra-vidvinkel-kamera, 117 grader, f/2.2
  • 48MP, Hovedkamera, 1/2” sensor, 4-in-1 Light Fusion Technology, f/1.8
  • 2MP, Bokeh Objektiv, f/2.4
  • 2MP, Makro Objektiv, f/2.4

Huawei har brugt meget tid på at gøre deres AI-teknologi (kunstig intelligens) bedre, og deres AI HDR+ algoritme kan hjælpe dig med at tage skarpere portrætfotos med frontkameraet – selv i mørke omgivelser eller i modlys. Dette gøres med deres 32MP, High–definition AI selfie-kamera, f/2.0, 3D Portrait Lighting kamera der sidder i det lille hul i skærmen.

Vi har testet kameraet og er stadig imponeret over hvor skarpe og farvefyldte billeder Huawei Nova 5T tager. Og du kan stadig vælge at bruge Huawei’s AI, eller slå den fra. For de fleste er point-and-shoot funktionaliteten fra Huawei bare blandt de bedste, og for andre, vil de gerne bare have et mere naturligt billede, og begge dele kan tages med Huawei’s kamera. Deres natmode er stadig også rigtigt god.

Jeg er personligt ikke så vild med Huawei’s “selfie optimering” – Man ligner hurtigt noget fra Snapchat hvor man har fået lagt mere end ét lag make-up på.

 

Huawei ligger ikke i top når det gælder video, men stadig er kvaliteten godkendt. Vi oplever stadig at når du panorerer hurtigt så er det som om at kamera-app’en ikke kan følge med, men det er ikke noget du ser på videoen, men det er ret forvirrende når du optager. Du kan iøvrigt optage video i op til 4K/UHD 30fps, og så kan du lave super-slow med 960 fps.

 

Ovenfor kan du se en række billeder og video vi har taget med Huawei Nova 5T.

 

Konklusion

Du får en meget god Android smartphone for 3.700 kroner, og kameraet er stadig med helt i top, også selvom Huawei Nova 5T er en “mellem-klasse” smartphone. Vi lander på en karakter på 8.3. Hvilket er absolut godkendt for en telefon i den prisklasse.

Men du skal gøre op med dig selv om du måske er bedre tjent med at købe sidste års Huawei flagskib Mate 20 Pro, som nu kan købes for næsten det samme. Der får du for et par hundrede kroner mere både trådløs opladning og AMOLED skærm

Men Huawei Nova 5T er en god telefon, og design og ydelse er rigeligt god til langt de fleste Android brugere. Så vi kan kun give Huawei Nova 5T en god anbefaling.

Men vi savner trådløs opladning, ligesom vi glæder os til at Nova 5T får Android 10 og EMUI 10. Ifølge kilder kommer dette allerede i december 2019.

 

Pris og levering

Huawei Nova 5T kommer i tre farver: Crush Blue, Black og Midsummer Purple.

Nova 5T kan forudbestilles hos udvalgte danske forhandlere, og er til salg i butik fra den 4. november

Telefonen kan købes hos Elgiganten, Power, Bilka, Telia, YouSee, Telenor og Hi3G. 

Vejledende udsalgspris er 3.699 kr.

Du kan se bedste dagspris her.

Huawei Nova 5T

3.699,-
8.3

DESIGN

8.0/10

YDELSE

7.5/10

SKÆRM

8.0/10

KAMERA

9.0/10

BATTERITID

9.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Rigtigt godt kamera
  • Flot design
  • God batteritid

Minus

  • Manglende trådløs opladning
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.