Forside Indhold og distribution Film

Pirat-forbrug falder, men pirat-tv er fortsat en milliardforretning

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

EU: Der er færre som henter pirat-indhold online, men pirat-tv er fortsat en milliardforretning.

Forbruget af illegale kopier af film, tv og musik falder i Europa. Det viser en ny rapport fra EUs rettighedskontor, European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

Fra 2017 til 2018 der faldt pirat-forbruget af film, tv og musik med 15,1% i gennemsnit.

Annonce:

Det største fald er på forbruget af pirat-musik. Her registrerer EUIPO et fald på 32%. For film faldt forbruget med 19,2% og for tv-indhold med 7,7%.

Der er dog endnu et stykke vej til den rene sti. For EU-undersøgelsen viser at hver enkelt EU-borger i gennemsnit tilgik pirat-indhold online 9,7 gange per måned, målt på de 9 første måneder af 2018. Dette fra både faste internetforbindelser og mobilenheder.

EU kalder det bekymrende, da det koster jobs.

“Copyright-intensive industrier, herunder film, tv og musik, skaber over 11 millioner job i EU og piratkopiering. Det indtægtstab det medfører udgør en direkte trussel mod disse industrier”, lyder det fra Christian Archambeau, administrerende direktør for EUIPO, og han fortsætter:

“På trods af nedgangen i piratkopieret forbrug, som vores undersøgelse viser, er der stadig meget arbejde der skal gøres, for at tackle dette problem, og vi håber, at disse oplysninger vil hjælpe beslutningstagerne, når de udvikler politikker og løsninger”.

Pirat-tv er fortsat en milliardforretning. En anden EU-undersøgelse slår fast at 13,7 millioner EU-borgere streamer pirat-tv, til en pris af godt og vel 7 milliarder kroner. Det svarer til af der i gennemsnit forbruges for 43 kroner pirat-tv per enkeltbruger.

Rapporten kan læses i sin helhed her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.