Forside Nyheder

Forvent ikke UHD fra EURO 2020 på dansk TV

-
Fodbold billede: Shutterstock.com

Tidligere i dag kom det komplette program for alle kampe på TV, og der var var flere der spurgte om der ikke blev vist kampe i UHD, men det meldte informationen ikke noget om, derfor har recordere.dk nu talt med NENT og DR for at høre om de planlægger at sende kampe fra EURO 2020 i UHD.

Har du netop købt 4K / UHD TV på Black Friday, og har du taget klaphatten på, og er klar til at se EURO 2020 i UHD, så kan du godt pakke hatten ned igen. Recordere.dk har talt med både Nordic Entertainment Group der står bag TV3 kanalerne og ViaPlay og Danmarks Radio, der sender 22 kampe fra EURO 2020, og fra begge sider er det ikke opløftende nyt, når det gælder visning af kampe i UHD.

Fra NENT fortæller den ansvarlige for sport Kim Mikkelsen, at det er noget man kigger på, men man ikke ved hvordan det lander til recordere.dk, et svar han også bruger til andre medier.

Annonce:

Hos Danmarks Radio er man mere klar i spyttet. Mikkel Müller, der er teknologi-chef i DR, oplyser, at DR ikke har planer om at sende kampe fra EURO 2020 i 4K UHD-kvalitet. Det fortæller han i en mail til recordere.dk

 

Hvorfor ikke UHD?

Så vidt det vides produceres alle 51 kampe til EURO 2020 i UHD kvalitet, så det ligger jo lige til højrebenet at sende dem i den bedste kvalitet til de mange fodboldelskende danskere, især nu hvor flere kampe sendes fra danmarks nationalstadion Parken.

ViaPlay og Viasat har allerede en UHD kanal som viser fodbold og Formel 1 i UHD, så det ville jo være en fantastisk mulighed for NENT Group at vise at de går forrest, når det gælder om at distribuere UHD signaler.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.