Forside Nyheder

LG vil lade dig gro grønsager i køkkenet

-

Ved CES til januar er LG klar med en indendørs have.

I næsten to årtier har tech-firmaer, der også gør det i hårde hvidevarer, forsøgt at sælge os intelligente køleskabe. Det er dog imidlertid ikke en trend, der er gået mainstream, blandt andet fordi sådanne køleskabe endnu ikke har leveret på løfterne om helt automatisk at holde øje med mad, der bliver for gammel og bestille nye varer til levering uden at brugeren behøver være involveret.

Men selv med en masse intelligent teknologi indbygget er køleskabes hovedfunktion dog naturligvis at holde indkøbt mad frisk lidt længere, end hvis det stod fremme på bordet. Men hvad nu hvis køleskabet selv kunne fremstille maden?

Annonce:

Det spørgsmål prøver LG nu at svare på. I opløbet til CES i Las Vegas har selskabet netop annonceret et smart skab til køkkenet, som de kalder for ’Column Garden’ eller ”søjlehave”. Det ligner et vinkøleskab, men der er tale om et skab, der ikke nødvendigvis køler tingene inden i det.

Tværtimod sætter søjlehaven temperatur, mængden af vand og lyset i skabet efter de nødvendige vækstvilkår for en række grønsager og krydderurter, som så kan gro i skabet. Idéen er at have et skab, der kan erstatte en urtehave helt uden brug af landareal, sol og regn.

Salater og krydderier

På den måde kan folk, der bor i lejligheder, også få glæde af helt friske urter og grønsager, som de selv har dyrket. Og disse vil altid være lige ved hånden. Når de er høstet, kan de ryge direkte over i køleskabet, og der kan sås i søjlehaven på ny. Du kan naturligvis holde øje med hele processen via en app.

Der er helt klart tale om et af LGs mere eksperimentielle produkter her, og pressemeddelelsen fra firmaet rummer da heller ikke hverken lanceringstidspunkt eller pris. LG er formentlig blot igang med at måle interessen for sådan et produkt.

En af de ting, der muligvis kan få det ellers ganske smarte koncept til at fejle (ud over en alt for høj pris), er det samme, som i sin tid gjorde den voldsomt dyre juicemaskine Juicero usælgelig – og til lidt af en joke i Silicon Valley.

Det indikeres nemlig i LGs pressemeddelelse, at søjlehaven anvender særlige pakker, hvor jord, gødning og frø er kombineret. Skabet kan rumme 24 af slagsen og LG kommer vil til at starte med udbyde 20 forskellige grønsager, og urter, herunder en række salater såsom rucola, cikorie og romain, mens frisk basilikum hører til blandt de først lancerede krydderurter.

Men hvis disse pakker er dyre eller svære at få fat i – som i Juicero-tilfældet –er der lidt mindre fordel i at købe sådan en søjlehave.

Annonce:
Forrige artikelTV 2 Play på Apple TV (ny version)
Næste artikelDette hittede på Netflix i 2019
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.