Forside Produkter Mobil

Nye Snapdragon-chipset fra Qualcomm har 5G-modemchips indbygget

-

Chipfirmaet vil fastholde eller øge deres greb om markedet for mellemklasse-smartphones ved at gøre dem endnu bedre.

Knapt var blækket blevet tørt på Apples endelig overtagelse af Intels modemchip-division før Qualcomm kom på banen med nye Snapdragon-chips, der kan hjælpe med at modvirke effekten af denne handel. To af dem har nemlig 5G-chips indbygget.

Annonce:

Qualcomm har netop annonceret de tre chipset, der hovedsagelig kommer til at sidde i Snapdragon-baserede Android-smartphones i 2020. Det har de gjort på deres Snapdragon Tech Summit-konference, der foregår på Hawai’i.

De nye chipset hedder 865, 765 og 765G. G’et i den sidste model står for ”gaming”, fordi den er optimeret til at gøre mobile spil endnu mere attraktive. Vi får først detaljerne om specifikationer ved en præsentation under konferencen i morgen.

Men Qualcomm lover allerede nu, at de nye chipset kommer til at gøre det muligt eller nemmere at optage video i 8K på en smartphone, og at de nye hestekræfter også giver bedre afvikling af kunstig intelligens-software.

Sparer penge og strøm

Det sidste kan gøre f.eks. Google Assistant endnu mere effektiv, selv om den er afhængig af en god netforbindelse. Men her har Qualcomm også taget et skridt fremad. De to 765-chipset har nemlig et 5G-chipmodem indbygget.

Det betyder, at telefoner i mellemklassen ikke behøver en separat 5G-modemchip, hvilket både sparer produktionsomkostninger og strøm. Med andre ord kan mellemklasse-telefoner komme på 5G-nettet i 2020, hvilket gør Qualcomm til en attraktiv partner for de smartphone-selskaber, der sælger rigtig mange af disse mellemklasse-telefoner i lande som Kina og Indien.

Det er for eksempel Motorola og Nokia/HMD Global, der begge kommer til at putte 765-chipset i kommende 2020-modeller. Vi vil formentlig se mere til disse ved MWC i Barcelona til februar. Når det kan ses som et våben mod Apple i deres nyligt styrkede position efter købet af Intels chipdivision er det fordi det er med til at cementere Qualcomms position.

Logikken er, at jo flere mellemklasse-telefoner, der er på markedet Qualcomm-chipset, jo sværere bliver det for Apple at øge deres iPhone-markedsandele ved at sænke priserne på deres modeller – hvilket er et af Apples incitamenter for at købe Intels modemchip-division.

Annonce:
Forrige artikelÅrets toplister på Spotify
Næste artikelASUS lancerer ZenBook Duo med ScreenPad Plus i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.