Forside Nyheder

Spotify bog bliver til Netflix-serie

-
Bogen Spotify Inifrän bliver til Netflix-serie

Bogen Spotify Inifrän bliver nu til en tv-serie på Netflix.

Verdens største musiktjeneste kom til verden ved lidt af en tilfældighed.

Bagmændene kom fra reklameverdenen, og ville lave noget der kunne sælges reklamer omkring. Det var, ifølge forfatterne til en anden Spotify-bog (Historien om Spotify), mere eller mindre tilfældigt at det endte som en musiktjeneste.

Annonce:

Men Spotify blev født på det rigtige tidspunkt, hvor musikbranchen havde svært ved at finde det rigtige ben at stå på, efter en årrække med piratkopiering og faldende pladesalg.

Historien om Spotify er også historien om begåede fejl, brudte love, kritik, retræte, kopiering af andre, flere forsøg – for så at lykkedes.

 

Spotify-historien bliver nu til Netflix-serie

Nu laver Netflix en tv-serie over Spotifys historie. Serien baseres på bogen ‘Spotify Untold’ (Originaltitel: Spotify Inifrän) af forfatterne Sven Carlsson og Jonas Leijonhufvud – begge erhvervsreportere på det svenske nyhedsmedie ’Dagens Industri’.

Anmelderroste Per-Olav Sørensen (Quicksand, Hjem til Jul og Nobel) er instruktør på serien, og Berna Levin (Young Wallander, Hidden og Pigen der legede med ilden) er executive producer.

“Historien om hvordan Spotify blev til, er et godt eksempel på hvordan en lokal historie kan have global indflydelse. Vi er meget begejstrede for at bringe denne succeshistorie til live, og vi ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde med instruktør Per-Olav Sørensen og teamet hos Yellow Bird UK”, fortæller Tesha Crawford, Director of International Originals, Northern Europe hos Netflix.

“Jeg er super glad for at lave denne aktuelle og underholdende serie for Netflix. Historien om hvordan en lille gruppe fra den svenske tech-industri transformerede musikken – hvordan vi lytter til den, og hvordan det er lavet – er i vores tid et sandt eventyr. Det er ikke blot en historie om, hvordan alles liv har ændret sig i det sidste årti. Det er en historie om kampen for kulturel og finansiel indflydelse i en globaliseret og digitaliseret verden”, fortæller Berna Levin, Executive Producer, hos producenten Yellow Bird.

“Jeg er begejstret for at bringe historien om det svensk-baserede Spotify til live på skærmen. Det er et vedvarende eventyr i en moderne tid om, hvordan svenske vidunderbørn forandrede musikindustrien forevigt. Historien er utrolig spændende og udfordrende. Udfordrende, fordi Spotify-historien ikke er slut endnu – den kører stadig med høj hastighed og vil formegentlig ændre sig, mens vi arbejder på projektet. Jeg er også glad for at fortsætte mit samarbejde med Netflix. De mange forskellige projekter, som vi har lavet sammen, har indtil videre virkelig udfordret mig som instruktør. Jeg ser frem til arbejde på endnu et spændende projekt med Netflix”, udtager instruktør Per-Olav Sørensen.

Serien har endnu ikke fået navn eller premieredato.

Se også: Bogen Historien om Spotify

 

Annonce:
Forrige artikelTDC klar med 5G … i Helsingør
Næste artikelUltimate Ears tilføjer Spotify integration på BOOM 3 og MEGABOOM 3
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.