Forside CES CES 2020

TCL vil præsentere nye Mini-LED TV på CES

-
Et af de kommende nye TV fra TCL

TCL vil udfordre OLED TV og QLED TV med nye Mini-LED TV.

På CES-udstillingen her i begyndelsen af januar, der vil den kinesiske elektronikproducent TCL vise en ny serie TV frem, der skal tage kampen op mod konkurrenter som Samsung og LG.

Dette i form af Mini-LED TV, der ifølge TCL kan levere en højere kontrast end de klassiske LED TV. Det er ikke første gang at TCL viser Mini-LED TV frem, men efter sigende vil de gå all-in på den type TV på det kommende CES.

Annonce:

Inden du nu tænker, er dette i familie med MicroLED, så nej. MicroLED er en skærmteknologi hvor de enkelte pixels selv lyser op, ligesom på OLED TV og det hedgangne Plasma TV.

Mini-LED er bagbelyst LCD TV, men hvor bagbelysningen ikke er lysplader eller større lysdioder, men mindre lysdioder.

Teknologien giver mulighed for en mere præcis styring af bagbelysningen, når anvendt som local dimming direct LED med flere zoner, og anvendes flere lysdioder giver det mulighed mere lys på skærmen, for højere ‘peak brightness’ til HDR og højere kontrast. Til en vis grænse, for flere lysdioder betyder også et højere strømforbrug og en større varmeudvikling.

Da TCL har fortalt at de vil udfordre OLEDs dominans på CES 2020, så er det nok i højere grad Mini-LEDs mulighed for mere lys på skærmen de vil slå på, da OLED TV er svær at slå på kontrast grundet skærmteknologiens mulighed for perfekt sortgengivelse. Men OLED har ikke mulighed for samme ‘peak brightness’ som LCD TV.

Recordere.dk dækker CES-udstillingen fra Las Vegas, og her vil vi også besøge TCL og se hvordan deres nye serie Mini-LED TV tager sig ud.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelKendte Star Wars-karakterer dukker op i anden sæson af ’The Mandalorian’
Næste artikelLæk: Samsung QLED bliver rammeløst i 2020
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.