Forside Nyheder

TDC klar med 5G … i Helsingør

-
Ericsson, TDC net, og Helsingør åbnede for 5G test-net (foto: recordere.dk)

Ved en event i Helsingør, viste TDC net deres 5G test-netværk. Recordere.dk var med.

TDC net havde inviteret til åbningen af deres 5G test-netværk i Helsingør, hvor man bl.a. kunne se hastigheden ved online-gaming og fjernstyre en drone med 5G hastigheder.

Mere end 100 mennesker var samlet i Kulturværftet, hvor administrerende direktør for Dansk Erhverv og tidligere minister Brian Mikkelsen åbnede for de høje hastigheder sammen med repræsentanter fra TDC net og Ericsson.

Annonce:

“5G teknologi er i mange lande blevet erklæret en kritisk infrastruktur, og derfor var både TDC net og Ericsson meget glade for den politiske og tekniske velvilje i Danmark for at etablere et 5G netværk.”, fortæller Brian Mikkelsen

Helsingør er test-by for 5G for TDC net, og både private og virksomheder er inviteret med, så man kan teste både hastighed og stabilitet i 5G netværket.

Helsingørs borgmester Benedikte Kjær er stolt over at hendes by er udvalgt som test-by, og som en af de mere populære turistdestinationer med Kronborg slot og en populær handelsgade, så er det vigtigt for Helsingør at udnytte 5G’s potentiale. Muligheden for intelligente hjem, selvkørende biler osv. er noget som Helsingør håber at kunne udnytte.

Man forventer at 5G kan skabe flere mio. nye arbejdspladser i EU, men Helsingør mener også det kan skabe nye jobs og muligheder for både private og erhverv i byen.

Nettet åbnede officielt i dag, og kan bruges af inviterede virksomheder og private.

I videoen nedenfor kan du se både åbningen og talerne fra eventen.

 

TDC net håber på at dække Danmark 100% med 5G

På eventen fortalte TDC at de håbede på at kunne dække hele Danmark med 5G netværk, men undlod at fortælle om hvornår. De viste bl.a. en virtuel by, hvor man kunne se hvordan f.eks. sundhedssektoren kunne få prioriteret adgang til 5G netværk, så de altid havde den bedste hastighed. Denne ydelse kaldes “slicing”, hvor man kan opbygge flere virtuelle netværk med forskellige prioritet og hastighed.

Det vil kunne give virksomheder og f.eks. udbydere af IoT produkter deres helt egne private netværk.

TDC håber også at kunne tilbyde lynhurtigt trådløst internet til de knap 900.000 danskere, der i dag kun kan få internet via kobber, der slet ikke kommer i nærheden af de hastigheder som brugere af fiber og coax har. Forventningerne er, at 5G vil kunne levere hastigheder og svartider, som kan konkurrere med fiber. Men det kræver en kraftig udbygning af den eksisterende infrastruktur til mobilmaster og fiber mellem disse.

Hvornår den endelige udrulning af 5G netværk er klar, var der ingen dato på, så indtil nu må du en tur til Helsingør for at teste. Om din telefon med 5G så vil virke, kan vi ikke svare på.

Annonce:
Forrige artikelDenne computer kan koste over 500.000 kroner
Næste artikelSpotify bog bliver til Netflix-serie
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.