Forside Produkter Mobil

3 skruer op for netværkskapaciteten i 2020

-

Velkommen til 5G øger antallet af master i 3s mobilnetværk.

Her i 2020 vil 3 sige goddag til 5G og et begyndende farvel til 3G. Det betyder ændringer i mobilnettet, og nye mastepositioner.

Annonce:

Udbygningsplaner som skal være med til st sikre, at netværkskapaciteten følger med kundernes støt stigende dataforbrug.

I dag har 3 i alt 2.300 mastepositioner landet over, og det vil i år blive øget til 2.500. Nye frekvenser skal øge dækningen i landområder.

På sidste års frekvensauktion købte 3 nyt spektrum på 700 og 900 MHz-båndene, som teleselskabet planlægger at tage i brug i 2020. 700 MHz-båndet skal 3 bruge til 5G, mens de nye frekvenser på 900 MHz-båndet har stort 4G-potentiale i landområderne.

“Frekvenserne på 900 MHz-båndene rækker længere end de kortere frekvenser, som fx 2100 MHz, og giver dermed bredere dækning. Derfor giver det mening for os at etablere 4G på 900 MHz i landområder, hvor befolkningen er spredt ud over et større geografisk område”, forklarer Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

Han understreger dog, at alle 3’s udbygningsplaner afhænger af, at selskabet får de nødvendige byggetilladelser og lejebetingelser.

 

Udfasning af 3G i byerne

I byerne tager 3 andre midler i brug for at kunne følge med det stigende dataforbrug. Her vil 2020 byde på en begyndende udfasning af 3G-nettet, som 3 første gang testede på Roskilde Festival i sommer. Udfasningen sker ved at omlægge 2100 MHz-frekvenser fra 3G til 4G, som kan øge hastigheden og kapaciteten i netværket.

“Vi har 15 MHz på 2100 MHz-båndet, hvoraf vi vil begynde med at omlægge de 10 MHz i 2020. Det vil til en start være i byerne, hvor behovet for mere kapacitet er størst, men der er ingen tvivl om, at vi på sigt skal gentage øvelsen over hele landet. Der vil dog stadig gå lidt tid før der bliver slukket for 3G helt”, fortæller Kim Christensen.

Sideløbende med udfasningen af 3G vil 3 i 2020 også tage de første 5G-frekvenser i brug.

“Alle vores netværksudvidelser og -opgraderinger i 2020 vil være 5G-kompatible. Og så ser vi selvfølgelig frem til 5G-auktionen, som Energistyrelsen planlægger at holde i 2020, hvor 3,5 GHz-båndet kommer i udbud. Når vi får adgang til det, kan vi for alvor øge kapaciteten i netværket og begynde at give kunderne en forsmag på, hvordan fremtidens mobile bredbåndsdækning vil kunne måle sig med fiber”, slutter Kim Christensen.

 

Annonce:
Forrige artikelHuawei slog Apple i 2019 – men Apple var nummer 1 i julekvartalet
Næste artikelTidligere rettighedsadvokater får nedsat fængselsstraf
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.